Redacție 0726 390 815 Tipografie 0799 210 566 Librărie 021 305 37 03

Ambasadele Japoniei şi Cehiei recunosc prestigiul Editurii Universităţii din Bucureşti

Multipla lansare de carte desfăşurată pe data de 3 iunie 2016 la Casa Universitarilor Bucureşti (patru volume de învăţare a limbii japoneze, publicate recent la Editura Universităţii din Bucureşti, la care se adaugă anunţarea unui al cincilea volum ce va apărea de asemenea la EUB) a fost deschisă de domnul Hajime Senoo, consilier al Ambasadei Japoniei la Bucureşti, şi de prof. univ. dr. Mircea Dumitru, rectorul Universităţii din Bucureşti; autoarea, Ruxandra-Oana Raianu, împreună cu alţi doi autori, Tomonari Kuroda şi Hiroaki Chijiiwa, a evocat calea cărţilor, şi anume modalităţile de structurare a conţinutului volumelor, pe de o parte, şi sprijinul instituţional în derularea proiectelor (acordat, spre exemplu, de Japan Foundation şi de Ambasada Japoniei), pe de altă parte. Un ingredient aparte l-au constituit două piese la shamisen interpretate de domnul Yasuyuki Takagi.

La Salonul Internaţional de Carte Bookfest Bucureşti, desfăşurat la Romexpo, au fost lansate, pe data de 4 iunie 2016, numerele IV, V şi VI din publicaţia Romano-Bohemica, apărută la Editura Universităţii din Bucureşti. Aceste numere sunt dedicate traducerilor din literatura cehă contemporană în limba română şi traducerilor din literatura română contemporană în limba cehă. În contextul promovării constante a culturii cehe la Editura Universităţii din Bucureşti (peste 30 de titluri din domeniu, deosebit de variate ca tematică), au luat cuvântul Excelenţa Sa domnul Vladimír Války, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Cehe la Bucureşti, Alexandru Calmâcu, redactorul şef al Editurii Universităţii din Bucureşti, Dinu Flămând, poet, traducător, redactor la RFI, prof. dr. Anca Irina Ionescu, Universitatea din Bucureşti, Mircea Dan Duţă şi Sorin Paliga, editorii volumelor, precum şi contributori ai volumelor.

Alte două evenimente au avut loc la standul EUB de la Bookfest, tot pe 4 iunie 2016, de această dată în lumina filosofiei: lansarea volumului omagial Un profesor de filosofie: Alexandru Valentin (editori: Mircea Flonta, Liana Ionescu), apărut la Editura Universităţii din Bucureşti, a prilejuit reconstituirea memoriei unei catedre şi a memoriei unui profesor care a excelat prin vocaţie formatoare; lansarea romanului În zonă, explorare ludică a experienţelor exterioare şi interioare, avându-l ca autor pe Sebastian Grama şi apărut la Editura IBU, a delectat audienţa prin fragmente de lectură. Ambele momente au fost onorate de luările de cuvânt ale prof. univ. dr. Mircea Dumitru, rectorul Universităţii din Bucureşti, ale autorilor şi ale personalităţilor invitate.

 4,792 total views,  2 views today

Tagged

About Raluca GRIGORIU

redactor EUB

View all posts by Raluca GRIGORIU →

Alte articole

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Începând cu 1 iulie 2021, cele două edituri ale Universității din București (Editura Universității din București, respectiv Editura Ars Docendi) s-au reorganizat într-o singură entitate, sub numele Editura Universității din București - Bucharest University Press.

Toate propunerile de proiecte editoriale, precum și corespondența referitoare la fluxul editorial, se vor transmite la adresa editura@g.unibuc.ro.

Activitatea comercială a noii edituri va fi suspendată până în a doua jumătate a lunii septembrie 2021. Ulterior, comenzile de carte vor putea fi plasate la adresa comenzi-eub@unibuc.ro.


*****

Pentru a facilita procesul de reorganizare a celor două edituri ale ale Universității din București (Editura Universității din București, respectiv Editura Ars Docendi) într-o singură entitate, sub numele Editura Universității din București - Bucharest University Press, decidem:

· începând din 15 iulie 2021, Editura Universității din București – Bucharest University Press nu mai primește lucrări al căror termen de apariție este înainte de 1 octombrie 2021.

· în perioada 1 august-15 septembrie nu se mai primesc volume în lucru.