Geografie
Analele Universității București: Geografie este o revistă științifică de tip peer-review cu apariție anuală și a cărei publicare a început în 1952. Revista are o abordare integrativă publicând articole din diverse domenii de interes atât din cadrul geografiei fizice (geomorfologie, climatologie, hidrologie etc.), cât și din cadrul geografiei umane (geodemografie, geografia așezărilor, geografie socială etc.). Obiectivele revistei sunt de a cuprinde teme de mare interes din variate domenii de activitate pentru geografi în general întrucât geografia este o știință vastă cu un înalt caracter interdisciplinar. Revista conține articole de cercetare, discuții despre probleme actuale de mare interes pentru diferite discipline geografice, studii de caz, rapoarte și recenzii de cărți. Articolele sunt relevante atât pentru cadrele universitare, cât și decidenți și sunt recenzate anonim de cel puțin doi referenți aleși de editori pentru cunoștințele de specialitate ale acestora.
Fiind timp de mulți ani principala publicație științifică a celei mai mari Facultăți de Geografie din țară, parte a Universității din București, și editată la editura aceleiași instituții, revista a beneficiat de un schimb internațional și național neîntrerupt cu peste 30 de publicații internaționale din același domeniu pentru mai bine de 50 de ani.
Analele Universitatii Bucuresti: Geografie se adresează geografilor indiferent de perspectivele disciplinare și de domeniul de cercetare al acestora, deoarece particularitățile diferitelor teritorii generează studii de caz pentru fenomene geografice generale larg răspândite.
Analele Universitatii Bucuresti: Geografie este o revista de tip OPEN ACCESS care are ca scop diseminarea gratuită a rezultatelor științifice în rândul comunității de cercetători din întreaga lume. Toate materialele primite urmează procesul de evaluare științifică peer-review care este principalul și singurul proces de analiză. Revista nu percepe taxă de publicare a articolelor. Este o revistă de tip open access, ceea ce înseamnă că tot conținutul este disponibil gratuit pentru utilizator sau instituția acestuia. Utilizatorilor li se permite să citească, să descarce, să copieze, să distribuie, să imprime, să caute sau să realizeze link-uri către textele integrale ale articolelor din această revistă fără a cere permisiunea prealabilă de la editor sau autor. Acest lucru este în conformitate cu definiția BOAI a open acces.
Autorii care publică în Analele Universității din București: Geografie dețin drepturi depline de autor și de publicare a lucrărilor pe site-ul revistei.
Afișez singurul rezultat