Redacție 0726 390 815 Tipografie 0799 210 566 Librărie 021 305 37 03

Anul universitar începe cu „Filosofia japoneză azi”

featfilCaravana Editurii Universității din București (CEUB) are onoarea să dea curs invitației Facultății de Filosofie a Universității din București de a participa la deschiderea anului universitar 2013-2014, marți, 1 octombrie 2013, ora 12:00, în amfiteatrul „Titu Maiorescu”.
Participarea CEUB are o conotație specială deoarece, cu acest prilej, va fi lansat volumul, recent ieșit de sub tipar, Filosofia japoneză azi, coordonat de Shunzo Majima de la Universitatea Hokkaido, Sapporo, și de Emanuel-Mihail Socaciu de la Universitatea din București.
CEUB are onoarea să anunțe că, în cadrul aceluiași eveniment, va fi lansat volumul Applied Ethics – Perspectives from Romania, lucrare editată de Valentin Mureșan (Universitatea București) și Shunzo Majima (Universitatea Hokkaido, Sapporo).
La această dublă lansare, în aula „Titu Maiorescu” de la Facultatea de Filosofie vor fi prezenți E.S. dl. Keiji Yamamoto, ambasadorul Japoniei în România, prof. dr. Mircea Dumitru, rectorul Universității din București, prof. dr. Shunzo Majima, Hokkaido University, Sapporo, Japonia, prof. dr. Vasile Romulus Brâncoveanu, decanul Facultății de Filosofie, Universitatea București.
Despre volumul apărut la Editura Universității din București, Filosofia japoneză azi, Shunzo Majima scrie:

Acest volum este probabil prima încercare de a aduce în limba română o varietate de teme și contribuții ale filosofilor japonezi. Scopul său este de a pune laolaltă lucrări din zone foarte diferite ale filosofiei, astfel încât să aibă la dispoziție un bun eșantion al filosofiei japoneze contemporane.

La rândul său, Emanuel-Mihail Socaciu notează printre altele:

cartea pe care o aveți în față este parte a unui demers « în oglindă ». În același timp cu apariția sa, la Editura Universității Hokkaido va apărea un volum de filosofie românească, cuprinzând o selecție de texte filosofice românești contemporane, selectate după aceleași criterii generale ca și articolele cuprinse aici.

 3,527 total views,  6 views today

Tagged

About Alexandru CALMÂCU

Alexandru Calmâcu este unul dintre cei mai cunoscuţi jurnalişti pe Educaţie, cu o experienţă în presă de peste 25 de ani, timp în care a lucrat pentru instituţii media precum Agerpres (unde a fost corespondent de război în Transnistria), Evenimentul Zilei, Gardianul şi Puterea. Din 2011 predă Genurile presei scrise la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării a Universităţii din Bucureşti, iar din 2012 ocupă funcţia de redactor şef al Editurii Universităţii din Bucureşti.

View all posts by Alexandru CALMÂCU →

Alte articole

Faci un comentariu sau dai un răspuns?