TELEFOANE: Redacție 021 305 46 74 | Tipografie 021 315 25 10 | Librărie 021 305 37 03

Caravana Cărții Științifice ajunge la Facultatea de Filosofie

Editura Universității din București (EUB) informează cititorii și întreaga lume academică că de joi, 11 octombrie 2012, dă startul acțiunii „Caravana Cărții Științifice”.

Primul popas se face la Facultatea de Filosofie a Universității București, din Splaiul Independenței, nr. 204, sector 6 (la trei garduri de Carrefour Orhideea).
Între orele 9,00 și 16,00, în holul Facultății de Filosofie, EUB va expune cele mai recente titluri publicate, studii aparținând unor personalități de seamă în domeniile filosofie, istorie, pedagogie.

Cu același prilej, EUB lansează, cu începere de la ora 12,00, două volume fundamentale pentru cercetarea filosofică și pentru cunoașterea aprofundată a evoluției acestui domeniu în spațiul românesc.

Primul volum, intitulat „Metafizică și Știință”, apărut sub semnătura editorilor Mircea Dumitru, Mircea Flonta și Valentin Mureșan, este o lucrare dedicată profesorului Ilie Pârvu. „Nu puțini din cei care cultivă astăzi în mod profesional zone specializate ale cercetării filosofice pășesc pe căi pe care Ilie Pârvu s-a încumetat să le exploreze, mult timp fără sprijin și recunoaștere”, susțin editorii în prefața cărții.

Cea de a doua lucrare editată, „Trei teorii etice – Kant, Mill, Hare”, a apărut sub semnătura lui Valentin Mureșan. „Această carte prezintă într-o formă accesibilă trei mari teorii etice… Într-un fel, ele au marcat etica secolelor al XVIII-lea, al XIX-lea și al XX-lea, punând bazele deontologismului etic modern, utilitarismului și unei tentative de sinteză a lor.”, consemnează autorul în „Cuvântul înainte”.

Următorul popas al „Caravanei Cărții Științifice” va fi în data de 25 octombrie 2012, în holul de marmură al Facultății de Litere de la Universitatea București.

 1,886 total views,  4 views today

Tagged

About Alexandru CALMÂCU

Alexandru Calmâcu este unul dintre cei mai cunoscuţi jurnalişti pe Educaţie, cu o experienţă în presă de peste 25 de ani, timp în care a lucrat pentru instituţii media precum Agerpres (unde a fost corespondent de război în Transnistria), Evenimentul Zilei, Gardianul şi Puterea. Din 2011 predă Genurile presei scrise la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării a Universităţii din Bucureşti, iar din 2012 ocupă funcţia de redactor şef al Editurii Universităţii din Bucureşti.

View all posts by Alexandru CALMÂCU →

Alte articole

Lasă un răspuns

Stimate colege/Stimați colegi,

Conducerea Editurii Universității din București (EUB) informează cadrele didactice, cercetătorii, toți autorii de lucrări și studii științifice că activitatea editorială a EUB nu s-a întrerupt până în prezent și nu se întrerupe niciodată pe durata stării de urgență.
În acest sens, rugăm reprezentanții Colegiului Editorial al Universității din București, conducerile facultăților și departamentelor UB să anunțe în teritoriu că cei interesați de publicarea volumelor la EUB pot apela oricând la serviciile editurii, fie telefonic (0213054674), fie online (editura@g.unibuc.ro), în fiecare săptămână, de luni până vineri inclusiv, pentru a evita cât mai mult lucrul față-în-față.
Secretariatul tehnic al EUB continuă să primescă lucrările, redactorii și tehnoredactorii lucrează non-stop la fiecare solicitare, iar Tipografia EUB acționează imediat la fiecare comandă primită.
În speranța că vom trece cu bine de criză, EUB urează tuturor multă sănătate.

Director EUB, Alexandru Calmâcu