Redacție 0726 390 815 Tipografie 0799 210 566 Librărie 021 305 37 03

Caravana Cărții Științifice ajunge la Facultatea de Geografie

Caravana Cărții Științifice a Editurii Universității din București (EUB) își continuă itinerariul și săptămâna aceasta. Gazda aleasă este Facultatea de Geografie, iar standul Caravanei se va înființa la etajul 3, în ziua de de joi, 15 noiembrie 2012, între orele 9,00 și 15,00.
Studenții, cadrele didactice, publicul larg vor putea achiziționa studii și lucrări din domeniile geografie, geologie, biofizică și biochimie, ecologie și managementul mediului, turism.

afis_geografie
Cu această ocazie, EUB, în colaborare cu decanatul Facultății de Geografie, va organiza o masă rotundă cu tema „Periodicele de Geografie apărute la Editura Universității din București”, eveniment la care sunt invitați să participe specialiști în domeniu, cadre didactice universitare, studenți.

La dezbatere vor fi analizate și prezentate, printre altele, studiile recent apărute în revista „Human Geographies – Journal of Studies and Research in Human Geographies”.

Revista a fost publicată pentru prima oară în 2007, cu scopul de a asigura un forum internațional pentru contribuții sociale, economice și culturale din sfera geografiei umane. Este o revistă supusă procesului de peer-review, apare și pe hârtie și on-line. Ea reprezintă inițiativa și eforturile membrilor catedrei de Geografie Umană de la Facultatea de Geografie a Universității din București.

Este o publicație bianuală, scrisă în exclusivitate în limba engleză, care poate fi regăsită pe http://www.humangeographies.org.ro/.

Trasarea hărților geografice mentale în analiza de politică externă: o prezentare bibliografică, O comparație a ghidurilor metodologice pentru alcătuirea strategiilor microregionale ale zonelor rurale central – europene, Schimbările privind utilizarea terenurilor în perioada post-comunistă, determinate de extinderea urbană în zonele metropolitane din România sunt doar câteva dintre titlurile de interes supuse dezbaterii.

 3,016 total views,  2 views today

Tagged

About Alexandru CALMÂCU

Alexandru Calmâcu este unul dintre cei mai cunoscuţi jurnalişti pe Educaţie, cu o experienţă în presă de peste 25 de ani, timp în care a lucrat pentru instituţii media precum Agerpres (unde a fost corespondent de război în Transnistria), Evenimentul Zilei, Gardianul şi Puterea. Din 2011 predă Genurile presei scrise la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării a Universităţii din Bucureşti, iar din 2012 ocupă funcţia de redactor şef al Editurii Universităţii din Bucureşti.

View all posts by Alexandru CALMÂCU →

Alte articole

Faci un comentariu sau dai un răspuns?