Caravana Cărții Științifice ajunge la Facultatea de Jurnalism

Caravana Cărții Științifice, inițiată și organizată de către Editura Universității din București (EUB), își continuă itinerariul.

lanasare-jurnalism
Joi, 1 noiembrie 2012, Caravana Cărții Științifice poposește în holul Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării (pe deja celebrul etaj 6 din Complexul Leu) între orele 09:00 și 15:00.

La întâlnirea cu viitorii jurnaliști, EUB va prezenta ultimele apariții editoriale din domeniile filologie, filosofie, istorie și, evident, jurnalism.

Cu acest prilej, EUB organizează, la ora 12:00, lansarea a două lucrări importante din domeniul jurnalismului, lucrări coordonate de către profesor Daniela Rovența-Frumușani: „Discourse Hypostases/Hypostases Discoursives” (Ipostaze discursive); „Repere conceptuale și perspective teoretice în Științele Comunicării. Studii doctorale – vol. 2/2012”.

Sperăm că această privire (sociologică, politică, metodologică) asupra muncii, discursului și situației femeilor va contribui la aprofundarea cunoașterii și înțelegerii numeroaselor probleme privitoare la «lumea femeilor», precum și la spulberarea a ceea ce Pierre Bourdieu numește violența simbolică…
notează Daniela Rovența-Frumușani într-unul din studiile publicate în primul volum.

În numărul 2 al revistei Repere conceptuale și perspective teoretice în Științele Comunicării…, se poate citi, printre altele, despre: „Religie, comunicare și mass-media…”, „Modele și structuri constitutive ale documentarului”, „Direcții contemporane în sociologia profesiilor”, „Comunicare online: de la comunicare impersonală la comunicarea de masă”.

art-Puterea-2-nov-2012

 2,196 total views,  2 views today

Tagged

About Alexandru CALMÂCU

Alexandru Calmâcu este unul dintre cei mai cunoscuţi jurnalişti pe Educaţie, cu o experienţă în presă de peste 25 de ani, timp în care a lucrat pentru instituţii media precum Agerpres (unde a fost corespondent de război în Transnistria), Evenimentul Zilei, Gardianul şi Puterea. Din 2011 predă Genurile presei scrise la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării a Universităţii din Bucureşti, iar din 2012 ocupă funcţia de redactor şef al Editurii Universităţii din Bucureşti.

View all posts by Alexandru CALMÂCU →

Alte articole

Lasă un răspuns