Redacție 0726 390 815 Tipografie 0799 210 566 Librărie 021 305 37 03

Caravana Cărții Științifice revine la Facultatea de Limbi Străine

Caravana Cărții Științifice a Editurii Universității din București face un nou popas la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, de această dată la sediul din Edgar Quinet, cu o bogată ofertă de carte de specialitate, în care se detașează acum volumele dedicate studiilor clasice, majoritatea cuprinse în prestigioasa colecție Limbi, Culturi, Identități, de-acum deja bine-cunoscuta LCI. EUB vine astfel să întregească un eveniment mai amplu, desfășurat în două momente, începând cu orele 13.00.

afislls
Primul dintre aceste momente constă în prezentarea, de către unii dintre cei mai reputați specialiști în domeniu, a volumelor ce reprezintă concretizarea activității de cercetare din cadrul Institutului de Studii Clasice din Facultatea de Limbi și Literaturi Străine. Vor fi trecute în revistă lucrările publicate sub sigla EUB prof. univ. Liviu Franga, decanul Facultății de Limbi și Literaturi Străine, prof. univ. Florica Bechet, Directorul Institutului de Studii Clasice, prof. univ. Mariana Băluță-Skultéty, conf. univ. Ana-Cristina Halichias și conf. univ. Tudor Dinu.

Cel de-al doilea moment se constituie, probabil, într-o premieră, care dă culoare în plus evenimentului: volumul care se lansează cu acest prilej, Apollonius Rhodius, semnat de lector univ. Maria-Luiza Dumitru Oancea, va fi prezentat de însuși „publicul-țintă”, în persoana studenților Gina Scarlat și Octavian Negoiță.

Iată, deci, că în sinuosul și lungul său itinerariu, Caravana EUB a început să acorde atenția cuvenită unor domenii speciale de cercetare și analiză culturală.

 2,621 total views,  4 views today

Tagged

About Alexandru CALMÂCU

Alexandru Calmâcu este unul dintre cei mai cunoscuţi jurnalişti pe Educaţie, cu o experienţă în presă de peste 25 de ani, timp în care a lucrat pentru instituţii media precum Agerpres (unde a fost corespondent de război în Transnistria), Evenimentul Zilei, Gardianul şi Puterea. Din 2011 predă Genurile presei scrise la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării a Universităţii din Bucureşti, iar din 2012 ocupă funcţia de redactor şef al Editurii Universităţii din Bucureşti.

View all posts by Alexandru CALMÂCU →

Alte articole

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Începând cu 1 iulie 2021, cele două edituri ale Universității din București (Editura Universității din București, respectiv Editura Ars Docendi) s-au reorganizat într-o singură entitate, sub numele Editura Universității din București - Bucharest University Press.

Toate propunerile de proiecte editoriale, precum și corespondența referitoare la fluxul editorial, se vor transmite la adresa editura@g.unibuc.ro.

*****

Pentru a facilita procesul de reorganizare a celor două edituri ale ale Universității din București (Editura Universității din București, respectiv Editura Ars Docendi) într-o singură entitate, sub numele Editura Universității din București - Bucharest University Press, decidem:

· începând din 15 iulie 2021, Editura Universității din București – Bucharest University Press nu mai primește lucrări al căror termen de apariție este înainte de 1 octombrie 2021.

· în perioada 1 august-15 septembrie nu se mai primesc volume în lucru.