Redacție 0726 390 815 Tipografie 0799 210 566 Librărie 021 305 37 03

Caravana EUB la Budapesta, Facultatea de Psihologie și Muzeul Național al Literaturii Române

În această săptămână, Caravana Cărții Științifice a Editurii Universității din București (EUB) participă simultan la mai multe evenimente culturale, interne și internaționale.

În perioada 18-21 aprilie 2013, o parte din Caravană va zăbovi timp de trei zile pe malurile Dunării, la Budapesta, la cea de-a XX-a ediție a Festivalului Internațional de Carte. Participarea ei la acest însemnat eveniment cultural european se materializează prin prezentarea, în fața publicului cititor din țara vecină, a unor titluri riguros selectate aparținând colecțiilor de filologie, studiilor de literatură comparată, sferei cultural-politice, teologiei, științelor exacte. Standul românesc este organizat de Ministerul Culturii și Patrimoniului Național și, la ediția din acest an a Festivalului, participă peste 30 de țări.

O altă parte a Caravanei se va așeza joi, 18 aprilie 2013, cu începere de la ora 09:00, printre studenții și profesorii de la Facultatea de Psihologie și Științele Educației (complexul Panduri). Dincolo de prezentarea ultimelor titluri apărute în domeniu, Caravana EUB organizează în facultate, de la ora 13:00, lansarea volumului Etica în psihologia educației, semnat de conf. dr. Elena Stănculescu.

Cea de a treia participare a Caravanei Cărții Științifice se concretizează la sfârșitul acestei săptămâni, mai exact sâmbătă, 20 aprilie 2011, cu începere de la ora 09:00, la Muzeul Național al Literaturii Române. Prezența ei în acest lăcaș de cultură are drept cauză desfășurarea Congresului Național de Istorie a Presei, ediția a VI-a, eveniment organizat de către Asociația Română de Istorie a Presei, Universitatea din București, Muzeul Național al Literaturii Române și Societatea Scriitorilor Militari. Ca invitată de onoare la această acțiune, EUB va lansa, de la ora 10:00, volumul colectiv recent apărut Fiction in the Media or Media of the Fiction, coordonat de Valentina Marinescu și Silvia Branea.

 3,438 total views,  2 views today

Tagged

About Alexandru CALMÂCU

Alexandru Calmâcu este unul dintre cei mai cunoscuţi jurnalişti pe Educaţie, cu o experienţă în presă de peste 25 de ani, timp în care a lucrat pentru instituţii media precum Agerpres (unde a fost corespondent de război în Transnistria), Evenimentul Zilei, Gardianul şi Puterea. Din 2011 predă Genurile presei scrise la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării a Universităţii din Bucureşti, iar din 2012 ocupă funcţia de redactor şef al Editurii Universităţii din Bucureşti.

View all posts by Alexandru CALMÂCU →

Alte articole

Faci un comentariu sau dai un răspuns?