Redacție 0726 390 815 Tipografie 0799 210 566 Librărie 021 305 37 03

Caravana EUB, mai aproape de cititori prin donații de carte

heart-pages-bigLa începutul verii 2013, Editura Universității din București (EUB) a primit scrisori de intenție de la Primăria Comunei Poiana Stampei (Suceava), care a solicitat volume destinate Casei de Cultură și programului After School, în cadrul unui proiect de modernizare la standarde europene, și de la Spitalul Pucioasa (Dâmbovița), care a lansat programul intern ,,O carte, din suflet!”, apel ce are în vedere nevoia de lectură a pacienților. Răspunzând acestor doleanțe, Caravana Cărții Științifice a Editurii Universității din București s-a concentrat asupra propriului depozit de carte al EUB.

A urmat o atentă selecție din aparițiile editoriale mai vechi. Adaptat nevoilor specifice ale beneficiarilor, au fost donate cărți atât de cultură generală, cât și de specialitate, din domenii ca litere române și străine, biologie, geografie, istorie, arheologie, științe politice, sociologie, jurnalism, religie – teologie, filosofie, psihologie, asistență socială, pedagogie, sport.

Editura Universității din București își exprimă satisfacția față de feedback-ul pozitiv venit din partea Primăriei Comunei Poiana Stampei și a Spitalului Pucioasa.

,,Numărul mare de cărți pe care le-ați donat au ajuns în dotarea sălilor moderne de lectură aflate în incinta Casei de Cultură și a Centrului de asistență după programul școlar «After School», unde au fost așteptate cu nerăbdare și o deosebită bucurie de către copiii Școlii Generale din comuna noastră, dar și de către persoanele care încă mai cred că o carte te poate învăța multe lucruri folositoare și în același timp poate să constituie o evadare din rutina zilnică”,

se arată într-o scrisoare de mulțumire adresată EUB de primarul Comunei Poiana Stampei, ing. Viluț Mezdrea.

EUB se poate astfel mândri că, pe lângă acordarea constantă de donații din fondul mai vechi de carte, în sistemul de premiere pentru cumpărături (,,Cumpărând, primiți o carte gratuit”) derulat pe parcursul popasurilor Caravanei EUB, aduce cartea și lângă cei care, deși situați pe rute mai puțin vizibile, manifestă un sincer interes față de lectură.

 2,954 total views,  2 views today

Tagged

About Raluca GRIGORIU

redactor EUB

View all posts by Raluca GRIGORIU →

Alte articole

Faci un comentariu sau dai un răspuns?