Caravana EUB, prin Europa și din nou în țară. Acum, spre Bookfest

În prima parte a anului 2014, pe lângă evenimentele locale, Caravana EUB a acumulat, prin intermediul Ministerului Culturii și al Institutului Cultural Român, participări la mai multe târguri internaționale de carte: Leipzig (13-16 martie), Paris (21-24 martie), Londra (8-10 aprilie), Budapesta (24-27 aprilie), Praga (15-18 mai).

Cartea științifică purtând marca EUB a putut circula pe aceste drumuri europene datorită faptului că, în acord cu activitatea de cercetare din cadrul Universității bucureștene (materializată inclusiv în organizarea de manifestări științifice internaționale), EUB a prezentat titluri ce corespund atât limbilor de largă circulație, cât și ariilor culturale mai restrânse. Au fost expuse volume din sfera lingvisticii, literaturii, filosofiei, jurnalismului, artelor (cinematografie, muzică), studiilor culturale, istoriei, științelor politice, teologiei, precum și a administrației și afacerilor, a geografiei umane, dar și a matematicii.

CIMG2199
Acum, în pragul sesiunii studențești, Caravana EUB se pregătește (cu titluri din științele naturii și științele exacte, din litere române și străine și din științele socio-umane) pentru Salonul Internațional de Carte Bookfest, București. Așadar, Caravana EUB își așteaptă cititorii, în perioada 28 mai – 1 iunie, orele 10:00-20:00, la Romexpo, Pavilionul C4, centru (zona universităților), în cadrul Asociației Editorilor de Carte Academică și Universitară (AECAU).

Ca eveniment la Bookfest, Editura Universității din București are onoarea de a participa, joi, 29 mai 2014, ora 12:00, standul Poloniei (țara invitată), Pavilionul C4 Romexpo, la o manifestare organizată de Institutul Polonez din București. Momentul va aduce în atenție cărți de limbă, cultură și civilizație polonă apărute la EUB: Dicționar frazeologic polon-român (Constantin Geambașu, Joanna Twaróg), lansat cu această ocazie, o lucrare de referință care vine să umple o lacună în literatura de specialitate, Manual de conversație în limba polonă. Partea I (Constantin Geambașu, Cristina Godun, Włodzimierz Gruszczyński, Ion Petrică, Joanna Twaróg, Lidia Wiśniewska), Liczby wokół nas: zeszyt ćwiczeń z liczebnika dla poziomów A2/B1 (Joanna Twaróg), Ghid de conversație român-polon (Constantin Geambașu), Fonetica, fonologia și morfonologia limbii polone contemporane. Caiet de exerciții (Joanna Twaróg).

Vor lua parte personalități culturale din Polonia, reprezentanți ai Ambasadei, oficialități ale Institutului Polonez din București și oameni de cultură din România.

La standul EUB, precum și la cel al Librăriei Bastilia, se vor găsi volume, noi și mai vechi, dedicate spațiului cultural polon, publicate de EUB.

 3,464 total views,  2 views today

Tagged

About Raluca GRIGORIU

redactor EUB

View all posts by Raluca GRIGORIU →

Alte articole

Lasă un răspuns