Redacție 0788 249 544 Tipografie 0799 210 566 Librărie 021 305 37 03 Comenzi online 021 410 25 75

CRONICA LUI CONSTANTIN MANASSES (ed. 2). PARTEA I – LETOPISEŢUL PREAÎNŢELEPTULUI MANASSES CUPRINZÂND ANII DE LA FACEREA LUMII ŞI AJUNGÂND PÂNĂ LA DOMNIA LUI CHIR NICHIFOR BOTANIATES. PARTEA II – VERSIUNEA ÎN SLAVONA MEDIOBULGARĂ

  • Autor: CONSTANTIN MANASSES (partea I – traducere din slavona mediobulgară, note şi indice de nume proprii de Maria OSMAN ZAVERA şi Olga STOICOVICI, ediția a II-a îngrijită, prefață și referințe critice de Dușița RISTIN; partea a II-a, versiunea în slavona mediobulgară, text de IOAN BOGDAN, publicare postumă de IOAN BIANU, Bucureşti, 1922)
  • An aparitie: 2019
  • Numar de pagini: 368
  • Format: B5
  • ISBN: 978-606-16-1107-2
  • Limba textului: română, slavona mediobulgară

42,00 lei

„Nimic însă din ceea ce privește viața noastră națională în Evul Mediu nu rămânea în afara cercului larg al viziunii lui [Ioan Bogdan]. […] Nu se poate studia mai amănunțit o instituție decât cum a făcut-o el în cercetările asupra cnejilor și voievozilor, iar ce sinteză deplină și clară putea el să dea asupra unui vast domeniu, aceasta o arată frumoasele-i conferințe despre cultura slavonă la români.” (Nicolae Iorga)

„Calitatea traducerii textului mediobulgar este absolut remarcabilă. Textul este cursiv, exprimarea adecvată şi plăcută, inteligibilă fără a fi arhaizantă şi este o adevărată reuşită în acest domeniu. Ediţia se prezintă în ansamblul ei ca o lucrare de înaltă ţinută ştiinţifică, care umple un gol în literatura de specialitate, astfel că mulţi cercetători, studenţi şi amatori de literatură veche se vor putea bucura de ea.” (prof. univ. dr. Anca Irina Ionescu)

„Cronica aceasta este importantă și prin faptul că, în epoca medievală, Principatele Române au aparținut teritoriului cultural greco-slav, Pax Bizantina, iar viața culturală a străbunilor românilor s-a aflat sub influența proceselor culturale din Europa de Sud-Est. În acest sens, apariția cronicii lui Manasses în limba română este un prețios mijloc de constituire a identității contemporane.” (lect. univ. dr. Grigor Grigorov)

 6,748 total views,  6 views today

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Numai clienții autentificați, care au cumpărat acest produs, pot să scrie o recenzie.

Începând de luni, 20.03.2023, reluăm comenzile online

Librăria este în continuare închisă pentru relocare