Redacție 0726 390 815 Tipografie 0799 210 566 Librărie 021 305 37 03

Cultură şi spiritualitate ebraică

Lansare de carteLuni, 21 martie 2016, la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine a Universității din București a avut loc lansarea a trei volume apărute recent la Editura Universității din București.
Într-un cadru festiv, de înaltă ţinută academică, făuritorii acestor apariţii editoriale, precum şi invitaţii de seamă prezenţi la eveniment – cercetători, profesori universitari, masteranzi, doctoranzi, scriitori – au evidenţiat elaboroasele lucrări ştiinţifice realizate prin efortul colectiv al cadrelor didactice și studenților din cadrul Programului de Studii Religioase – Texte și Tradiții al Facultății de Limbi și Literaturi Străine.
În egală măsură a impresionat ţinuta grafică a lucrărilor, concepută în laboratorul de creaţie al EUB. Este vorba despre titlurile: „Cartea lui Rut” și „Cartea lui Yona”, din proiectul de traducere „Seria Biblia Hebraica”, și volumul colectiv „Despre Unu și Ierarhie. Excurs de filosofia religiei”.

„Cartea lui Yona” reprezintă primul rod al unui proiect amplu de traducere a Bibliei Ebraice în limba română. Proiectul, academic şi neconfesional, este menit a familiariza publicul românesc cu textul masoretic, din perspectiva tradiţiei iudaice în care a luat naştere.

Traducerea volumului „Cartea lui Rut” se remarcă prin rigoarea şi sensibilitatea cu care s-au găsit cele mai potrivite corespondenţe în limba română, păstrând nealterate complexitatea, simplitatea, profunzimea şi plurivalenţa textului ebraic.

Cel de-al treilea volum lansat reprezintă rodul cursului de Filosofia religiilor susţinut în cadrul Programului de Studii Religioase – Texte şi Tradiţii, secţiunile volumului reflectând în oglindă problematica abordată la curs: despre Unu şi Multiplu, despre ierarhie, despre pluralitatea religiilor.

La evenimentul de lansare a volumelor, renumita actriţă Maia Morgenstern a citit fragmente din aceste lucrări de cultură universală.

Maia Morgenstern citind din cele trei volume lansate:

“Cartea lui Rut”, “Cartea lui Yona” și “Despre Unu și Ierarhie. Excurs de filosofia religiei”

 5,098 total views,  4 views today

Tagged

Alte articole

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Începând cu 1 iulie 2021, cele două edituri ale Universității din București (Editura Universității din București, respectiv Editura Ars Docendi) s-au reorganizat într-o singură entitate, sub numele Editura Universității din București - Bucharest University Press.

Toate propunerile de proiecte editoriale, precum și corespondența referitoare la fluxul editorial, se vor transmite la adresa editura@g.unibuc.ro.

*****

Pentru a facilita procesul de reorganizare a celor două edituri ale ale Universității din București (Editura Universității din București, respectiv Editura Ars Docendi) într-o singură entitate, sub numele Editura Universității din București - Bucharest University Press, decidem:

· începând din 15 iulie 2021, Editura Universității din București – Bucharest University Press nu mai primește lucrări al căror termen de apariție este înainte de 1 octombrie 2021.

· în perioada 1 august-15 septembrie nu se mai primesc volume în lucru.