Redacție 0726 390 815 Tipografie 0799 210 566 Librărie 021 305 37 03

Două puncte (:) Nominalizări, Caravană, Lansări de carte, Târguri

O veste bună, nu numai pentru autori, a ajuns și la redacția Editurii Universității din București (EUB). Astfel, două volume publicate de editura noastră au fost nominalizate la premiile Observator Cultural 2014. La categoria Critică literară/Istorie literară/Teorie literară se regăsește, alături de alte patru nominalizări, volumul Moșteniri intermitente. O altă istorie a teoriei literare, semnat de Oana Fotache. La categoria Debut  a intrat în atenția criticilor și istoricilor literari lucrarea Magdei Răduță „Nici mănuși, nici milă”. Trei pamfletari interbelici.

Oana Fotache

Magda Raduta

Gala premiilor Observator Cultural se va desfășura luni, 7 aprilie (de la ora 19:00), la Teatrul Odeon din București.

Săptămâna 24-30 martie 2014 este încărcată cu evenimente, mai mult decât importante, pentru Editura Universității din București:

Începând de marți, 25 martie, Caravana EUB va fi prezentă în mijlocul studenților și cadrelor didactice de la Facultatea de Teologie Baptistă, cu sediul în str. Berzei, nr. 29 (colț cu bulevardul Știrbei Vodă). Timp de două zile (marți și miercuri), începând cu orele 09:00, Caravana EUB va prezenta cititorilor recente apariții științifice din domeniile teologie, filosofie, istorie.

Tot marți, 25 martie, ora 18:00, Sala de Consiliu a Facultății de Litere va găzdui lansarea volumului Studii despre literatură rusă și alte eseuri al lui Ion Vasile Șerban, volum prefațat de criticul și istoricul literar Ion Bogdan Lefter și tipărit la Editura Universității din București.

I. V. serban

V. Muresan si M. C-tinescu

Peste două zile, adică joi, 27 martie, ora 18:00, de data asta la Facultatea de Filosofie, se va desfășura lansarea volumului Instituționalizarea eticii: mecanisme și instrumente, semnat de Mihaela Constantinescu și Valentin Mureșan, lucrare recent publicată la Editura Universității din București.

La final de multe asemenea activități cultural-științifice, EUB anunță că cea mai mare parte din Caravana Cărții Științifice va fi prezentă, începând de joi, 27 martie, și până duminică, 30 martie, la cea de a III-a ediție a Târgului Bookfest Timișoara. Cititorii din orașul de pe Bega se vor întâlni cu peste 250 de titluri, lucrări și cercetări științifice din domeniile științe socio-umane, științe exacte, sport.

 4,163 total views,  4 views today

Tagged

About Alexandru CALMÂCU

Alexandru Calmâcu este unul dintre cei mai cunoscuţi jurnalişti pe Educaţie, cu o experienţă în presă de peste 25 de ani, timp în care a lucrat pentru instituţii media precum Agerpres (unde a fost corespondent de război în Transnistria), Evenimentul Zilei, Gardianul şi Puterea. Din 2011 predă Genurile presei scrise la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării a Universităţii din Bucureşti, iar din 2012 ocupă funcţia de redactor şef al Editurii Universităţii din Bucureşti.

View all posts by Alexandru CALMÂCU →

Alte articole

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Începând cu 1 iulie 2021, cele două edituri ale Universității din București (Editura Universității din București, respectiv Editura Ars Docendi) s-au reorganizat într-o singură entitate, sub numele Editura Universității din București - Bucharest University Press.

Toate propunerile de proiecte editoriale, precum și corespondența referitoare la fluxul editorial, se vor transmite la adresa editura@g.unibuc.ro.

Activitatea comercială a noii edituri va fi suspendată până în a doua jumătate a lunii septembrie 2021. Ulterior, comenzile de carte vor putea fi plasate la adresa comenzi-eub@unibuc.ro.


*****

Pentru a facilita procesul de reorganizare a celor două edituri ale ale Universității din București (Editura Universității din București, respectiv Editura Ars Docendi) într-o singură entitate, sub numele Editura Universității din București - Bucharest University Press, decidem:

· începând din 15 iulie 2021, Editura Universității din București – Bucharest University Press nu mai primește lucrări al căror termen de apariție este înainte de 1 octombrie 2021.

· în perioada 1 august-15 septembrie nu se mai primesc volume în lucru.