Redacție 0726 390 815 Tipografie 0799 210 566 Librărie 021 305 37 03

Editura Universității din București, premiată

Editura Universității din București (EUB) a fost medaliată de Institutul Eudoxiu Hurmuzachi, în cadrul unui eveniment organizat la Facultatea de Litere a UB.

editura_medalie_foto_silviu_filip4

Este o medalie obținută prin munca întregului colectiv. Editura Universității din București a publicat numeroase volume care au promovat cultura românească în alte state, precum Republica Moldova, Serbia, Armenia
a declarat, pentru PUTEREA, redactorul-șef al EUB, Alexandru Calmâcu.

Evenimentul a marcat 200 de ani de la nașterea lui Eudoxiu Hurmuzachi și 100 de ani de la separarea Basarabiei de România. Eudoxiu Hurmuzachi(sau Eudoxius Freiherr von Hormuzaki) s-a născut la 29 septembrie 1812, în Cernăuți. A fost un istoric, politician și patriot român care a luptat pentru drepturile românilor din Imperiul Habsburgic.

sursă știre – ziarul PUTEREA

 2,749 total views,  4 views today

Tagged

About Raluca GRIGORIU

redactor EUB

View all posts by Raluca GRIGORIU →

Alte articole

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Începând cu 1 iulie 2021, cele două edituri ale Universității din București (Editura Universității din București, respectiv Editura Ars Docendi) s-au reorganizat într-o singură entitate, sub numele Editura Universității din București - Bucharest University Press.

Toate propunerile de proiecte editoriale, precum și corespondența referitoare la fluxul editorial, se vor transmite la adresa editura@g.unibuc.ro.

*****

Pentru a facilita procesul de reorganizare a celor două edituri ale ale Universității din București (Editura Universității din București, respectiv Editura Ars Docendi) într-o singură entitate, sub numele Editura Universității din București - Bucharest University Press, decidem:

· începând din 15 iulie 2021, Editura Universității din București – Bucharest University Press nu mai primește lucrări al căror termen de apariție este înainte de 1 octombrie 2021.

· în perioada 1 august-15 septembrie nu se mai primesc volume în lucru.