Redacție 0726 390 815 Tipografie 0799 210 566 Librărie 021 305 37 03 Comenzi online 021 410 25 75

Egiptologul Miron Cihό, ultimul din specializarea sa în România

Un important eveniment editorial s-a derulat în spaţiul academic al Universităţii din Bucureşti: lansarea volumului „Introducere în studiul limbii medio-egiptene”, semnat de reputatul egiptolog, Miron Cihό. În prezenţa unei audienţe numeroase, mai mulţi vorbitori au semnalat valoarea lucrării în spaţiul cercetării ştiinţifice, precum şi condiţiile grafice deosebite în care acest volum a văzut lumina tiparului la Editura Universităţii din Bucureşti.

Mircea Dumitru, rectorul Universităţii din Bucureşti:

 • Cartea prof. Cihό este o carte cum puține se mai scriu azi, care cuprinde cercetare de ani de zile, o carte fundamentală pentru domeniul său. UB va sprijini întotdeauna astfel de demersuri, căci valoarea unei universități și  nivelul său științific sunt date NU de cercetări pe teme comune, pe care le abordează toată lumea, din rațiuni de documentare ușoară, ci exact de cercetări care presupun un volum de muncă uriaș și o specializare înaltă.
 • EUB este printre puținele edituri care își mai asumă publicarea unor astfel de cărți, de strictă specializare, care au un public de nișă și, care nu par vandabile.
 • În ultimii ani EUB tipărește în condiții grafice și de acuratețe deosebite, cum se vede și în cazul de față.

Vlad Nistor, prof. univ. la Facultatea de istorie a UB:

 • Cihό este ultimul din specializarea sa în România, la acest nivel. Să sperăm că unii dintre foștii săi studenți vor prelua ștafeta.
 • UB este singura din țară care încurajează astfel de studii, fiind și singura din România în care există o facultate de istorie veche și arheologie
 • EUB face un mare act de cultură că își asumă asemenea titluri.
 • Intr-adevăr, cartea arată excepțional și EUB este de felicitat.
 • Irina Hrițcu, redactor EUB:
 • EUB nu-și face griji în legătură cu vandabilitatea acestui volum, căci cărțile prof. Cihό se află și la a șaptea ediție
 • Pentru EUB este o mare bucurie și un titlu de onoare că, prin prestațiile sale din ultimii ani, reușește să atragă astfel de autori și astfel de titluri.

 

Miron Cihό, autorul lucrării:

 • În legătură cu predarea ștafetei, s-au făcut eforturi deosebite și restrânsul grup de tineri egiptologi pe care îl îndrumă a reușit afilierea la prestigioase organisme de specialitate din străinătate și a obținut recunoaștere internațională. Se depun eforturi și sunt semnale că se va reuși înființarea unui masterat de egiptologie. Un deziderat mai îndepărtat este un doctorat în specialitate. În pregătirea lucrării de faţă au fost implicaţi şi studenţi.
 • A publicat mai multe cărți la EUB și a fost mulțumit de fiecare dată, dar acum a fost vorba de un volum care a pus mult mai multe probleme și rezultatul este peste așteptări
 • A fost absolut uimit și încântat de solicitudinea cu care cartea a fost primită la EUB. Colaborarea cu editura a fost fără reproș, rapiditatea și profesionalismul cu care s-a lucrat, ca și calitatea realizării grafice a volumului, depășind așteptările sale.

“Introducere în studiul limbii medio-egiptene” este prima sinteză egiptologică din literatura de specialitate românească.

Recenzii

Oana-Elena Petcu – recenzie client (18.02.2016):

Concepută ca un instrument de lucru pentru studenţii Facultăţii de Istorie a Universităţii din Bucureşti care studiază limba medio-egipteană, lucrarea depăşeşte nivelul unui manual sau curs universitar, prin complexitatea informaţiei, excelent argumentate, şi prin referinţele bibliografice impresionante.
Conţinuturile se structurează pe două coordonate: problematica scrierii hieroglifice (căreia i se acordă un spaţiu extins) şi elementele de bază ale gramaticii medio-egiptene.
Ceea ce impresionează este rigoarea şi claritatea expunerii elementelor gramaticale, domnul profesor Cihó reuşind în mod remarcabil să simplifice lucruri extrem de complicate, fără a le face câtuşi de puţin simpliste.
Lucrarea este utilă nu doar studenţilor domniei sale ci şi tuturor pasionaţilor de egiptologie care vor să se iniţieze în tainele fascinantei scrieri născute în Antichitate pe malurile Nilului.

 9,360 total views,  2 views today

Tagged

About Alexandru CALMÂCU

Alexandru Calmâcu este unul dintre cei mai cunoscuţi jurnalişti pe Educaţie, cu o experienţă în presă de peste 25 de ani, timp în care a lucrat pentru instituţii media precum Agerpres (unde a fost corespondent de război în Transnistria), Evenimentul Zilei, Gardianul şi Puterea. Din 2011 predă Genurile presei scrise la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării a Universităţii din Bucureşti, iar din 2012 ocupă funcţia de redactor şef al Editurii Universităţii din Bucureşti.

View all posts by Alexandru CALMÂCU →

Alte articole

Lasă un răspuns

Comenzile primite în perioada 26.07-05.09.2022 vor fi procesate și livrate începând de marți 06.09.2022.
De asemenea, Librăria Universității din București va fi închisă în perioada 01.08-05.09.2022.