Redacție 0726 390 815 Tipografie 0799 210 566 Librărie 021 305 37 03

Caravana Cărții Științifice ajunge la Facultatea de Jurnalism

Caravana Cărții Științifice, inițiată și organizată de către Editura Universității din București (EUB), își continuă itinerariul.

lanasare-jurnalism
Joi, 1 noiembrie 2012, Caravana Cărții Științifice poposește în holul Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării (pe deja celebrul etaj 6 din Complexul Leu) între orele 09:00 și 15:00.

La întâlnirea cu viitorii jurnaliști, EUB va prezenta ultimele apariții editoriale din domeniile filologie, filosofie, istorie și, evident, jurnalism.

Cu acest prilej, EUB organizează, la ora 12:00, lansarea a două lucrări importante din domeniul jurnalismului, lucrări coordonate de către profesor Daniela Rovența-Frumușani: „Discourse Hypostases/Hypostases Discoursives” (Ipostaze discursive); „Repere conceptuale și perspective teoretice în Științele Comunicării. Studii doctorale – vol. 2/2012”.

Sperăm că această privire (sociologică, politică, metodologică) asupra muncii, discursului și situației femeilor va contribui la aprofundarea cunoașterii și înțelegerii numeroaselor probleme privitoare la «lumea femeilor», precum și la spulberarea a ceea ce Pierre Bourdieu numește violența simbolică…
notează Daniela Rovența-Frumușani într-unul din studiile publicate în primul volum.

În numărul 2 al revistei Repere conceptuale și perspective teoretice în Științele Comunicării…, se poate citi, printre altele, despre: „Religie, comunicare și mass-media…”, „Modele și structuri constitutive ale documentarului”, „Direcții contemporane în sociologia profesiilor”, „Comunicare online: de la comunicare impersonală la comunicarea de masă”.

art-Puterea-2-nov-2012

 2,566 total views,  4 views today

Tagged

About Alexandru CALMÂCU

Alexandru Calmâcu este unul dintre cei mai cunoscuţi jurnalişti pe Educaţie, cu o experienţă în presă de peste 25 de ani, timp în care a lucrat pentru instituţii media precum Agerpres (unde a fost corespondent de război în Transnistria), Evenimentul Zilei, Gardianul şi Puterea. Din 2011 predă Genurile presei scrise la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării a Universităţii din Bucureşti, iar din 2012 ocupă funcţia de redactor şef al Editurii Universităţii din Bucureşti.

View all posts by Alexandru CALMÂCU →

Related Posts

Leave a Reply