Redacție 0726 390 815 Tipografie 0799 210 566 Librărie 021 305 37 03 Comenzi online 021 410 25 75

Caravana Cărții Științifice ajunge la Facultatea de Litere

Editura Universității din București (EUB) continuă CARAVANA CĂRȚII ȘTIINȚIFICE. De data aceasta, următorul popas se face joi, 25 octombrie 2012, cu începere de la ora 09:00, în holul de marmură al Facultății de Litere a Universității București (intrarea prin strada Edgar Quinet sau pe la Facultatea de Istorie, prin curtea interioară).

Standul EUB va prezenta cititorilor ultimele titluri apărute – studii recente din domeniile teorie și istorie literară, lingvistică, etnologie și folclor, filosofie, jurnalism.

În cadrul evenimentului, cititorii vor avea ocazia să-i cunoască direct pe unii dintre autori, deoarece EUB a pregătit lansarea a două lucrări fundamentale, apărute în condiții grafice de excepție.

Prima lansare este programată pentru ora 11:00 (în Sala de Consiliu) și are ca obiect de prezentare volumul Poetica apocalipsei, apărut sub semnătura Deliei Ungureanu.
afis-lansare-de-carte-Umorul-politic

Avem în față o lucrare ce face dovada unei rare capacități de supunere la obiect, de parcurgere atentă și sistematică a spațiului rezultat în urma unui decupaj bine gândit, după o abordare integrală exploratorie… lucrarea conține pagini de critică literară propriu-zisă de cea mai bună calitate,
consemnează Mircea Martin, în Prezentare.
afis-lansare-de-carte-Umorul-politic1
Cea de doua lansare, programată pentru ora 13:00 (tot în Sala de Consiliu) aduce în atenția cititorilor volumul Umorul politic românesc în perioada comunistă, de Mihaela-Viorica Constantinescu.

Ne aflăm în fața unei lucrări dense și complexe, consacrată analizei unei problematici actuale nu numai prin tema generală pe care o tratează, ci și prin materialul faptic pe care se întemeiază… Analizele de text sau ale altor forme artistice evidențiază un fin spirit de observație, remarcându-se prin pertinența constatărilor și a argumentelor invocate, dar și prin eleganța redactării,
apreciază Liliana Ionescu-Ruxăndoiu, în Prefață.

Standul EUB poposește în holul Facultății de Litere, până la ora 16:00.

 4,733 total views,  2 views today

Tagged

About Alexandru CALMÂCU

Alexandru Calmâcu este unul dintre cei mai cunoscuţi jurnalişti pe Educaţie, cu o experienţă în presă de peste 25 de ani, timp în care a lucrat pentru instituţii media precum Agerpres (unde a fost corespondent de război în Transnistria), Evenimentul Zilei, Gardianul şi Puterea. Din 2011 predă Genurile presei scrise la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării a Universităţii din Bucureşti, iar din 2012 ocupă funcţia de redactor şef al Editurii Universităţii din Bucureşti.

View all posts by Alexandru CALMÂCU →

Related Posts

Leave a Reply