Redacție 0726 390 815 Tipografie 0799 210 566 Librărie 021 305 37 03 Comenzi online 021 410 25 75

Caravana Cărții Științifice ajunge la Facultățile de Matematică-Informatică și la Facultatea de Biologie

După ce a poposit timp de cinci zile la Târgul internațional Gaudeamus din București, Caravana Cărții Științifice a Editurii Universității din București (EUB) își continuă itinerariul și se oprește săptămâna asta la două facultăți: la Facultatea de Biologie – în clădirea de pe Splaiul Independenței, nr. 91-95 (lângă Institutul Cantacuzino) – în ziua de miercuri, 05 decembrie 2011, între orele 09:00 și 15:00; la Facultatea de Matematică și Informatică – în clădirea mare a Universității (centru) cu intrarea de pe strada Academiei, nr. 14 – în ziua de joi, 06 decembrie 2012, tot între orele 09:00 și 15:00.

afis-lansare-de-carte-biologie

EUB se va prezenta în cele două prestigioase instituții de învățământ superior cu importante lucrări științifice recent apărute, studii și cercetări din domeniile biologie, chimie, medicină, matematică, informatică.

La Facultatea de Biologie, EUB organizează, în Amfiteatrul „Voinov”, ora 11:00, lansarea a două volume de mare interes pentru studenți, cercetători și cadre didactice: Histologie animală generală de Otilia Zărnescu și Microbiologie și virologie generală, lucrare semnată de Mariana Carmen Chifiriuc, Grigore Mihăescu și Veronica Lazăr.

Histologia este o disciplină ce studiază țesuturile și organizarea acestora în organe. Din acest motiv, histologia poate fi împărțită în histologie generală, care studiază structura celor patru tipuri de țesuturi, și histologie specială, ce analizează structura organelor
precizează Otilia Zărnescu în Introducere.

Microbiologia medicală nu este un domeniu de activitate care aparține exclusiv medicilor… Microbiologie și Virologie medicală este primul manual de profil bio-medical care apare în Universitatea București. […] Manualul are o abordare biologică a conținutului, adecvat și adaptat pregătirii de bază
 sunt precizările celor trei autori.

puterea_mate_bio

articol PUTEREA

La Facultatea de Matematică și Informatică, prezența EUB în ziua de Sfântul Nicolae cu stand special este ocazionată de comemorarea regretatului matematician Nicolae Popescu.

 3,592 total views,  2 views today

Tagged

About Alexandru CALMÂCU

Alexandru Calmâcu este unul dintre cei mai cunoscuţi jurnalişti pe Educaţie, cu o experienţă în presă de peste 25 de ani, timp în care a lucrat pentru instituţii media precum Agerpres (unde a fost corespondent de război în Transnistria), Evenimentul Zilei, Gardianul şi Puterea. Din 2011 predă Genurile presei scrise la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării a Universităţii din Bucureşti, iar din 2012 ocupă funcţia de redactor şef al Editurii Universităţii din Bucureşti.

View all posts by Alexandru CALMÂCU →

Related Posts

Leave a Reply