Redacție 0726 390 815 Tipografie 0799 210 566 Librărie 021 305 37 03

Caravana EUB, pe diverse meridiane culturale

În semestrul universitar ce a debutat în toamna 2013, totodată sfârșit de an calendaristic, Caravana EUB a acumulat prezențe în cele mai diferite spații cultural-științifice.

DOUĂ CĂRȚI PREMIATE ÎN REPUBLICA MOLDOVA

Două autoare de cărți publicate la EUB au fost premiate la Chișinău, la Salonul Internațional de Carte Științifică și Didactică, ediția a II-a, organizat de Biblioteca Științifică Centrală ,,A. Lupan” a Academiei de Științe a Moldovei (28 octombrie – 1 noiembrie): Victorița Trif a primit Diploma pentru cea mai academică tratare a profesiei academiceProfesia academică sau despre afacerea cunoașterii, EUB, 2013 (carte lansată în zilele Salonului alături de Lesson Planning. Good Practices, EUB, 2011, a aceleiași autoare); Theodorei E. D. Ene i s-a acordat Diploma pentru cea mai populară carte a SalonuluiWebsite-ul corporatist – instrument de promovare a culturii organizaționale, EUB, 2013, volum de asemenea lansat pe durata manifestării.

Dând curs invitației din partea gazdelor, Caravana EUB a fost prezentă la Chișinău cu titluri din domeniile: limba și literatura română, limba română ca limbă străină; studii din sfera limbilor romanice, germanice, slave, clasice, orientale; biblioteconomie; științe ale naturii, științe exacte; psihologie și științele educației, sociologie și asistență socială, filosofie, teologie.

NOILE APARIȚII EUB, PROMOVATE LA GÖTEBORG, FRANKFURT, ISTANBUL ȘI PARIS

Prin intermediul ICR, al Ministerului Culturii și al UER, Caravana EUB a călătorit, încă din pragul începutului de an universitar, și pe alte drumuri internaționale:

La Târgul de Carte de la Göteborg (26-29 septembrie), unde România a fost țară invitată, Caravana EUB a luat parte cu o antologie ce acoperă un mileniu de literatură suedeză (autoare Carmen Vioreanu, text integral în limba suedeză).

La Frankfurt, unde a avut loc (9-13 octombrie) tradiționalul târg de carte de mare amploare internațională, Caravana EUB a trimis cărți, periodice și volume în colecții pe teme de limbă/literatură/cultură română și străină, precum și de teologie.

La Istanbul, Caravana EUB a onorat cea de-a 32-a ediție a târgului internațional de carte, desfășurat la începutul lui noiembrie, cu subiecte de la culturi vechi și arheologie la comunicarea în lumea contemporană, fiind expediat, între titlurile științifice, și un volum dedicat colaborării româno-turce în domeniul geografiei.

Donații EUB de lucrări consacrate literaturii franceze din varii epoci și spații, precum și interculturalității, au ajuns la Paris (Centre National du Livre și Bibliothèque Nationale de France – François Mitterrand) prin Asociația Uniunea Editorilor din România (proiectul strategic PRO-EDIT) în cadrul Schimbului de experiență (10-15 noiembrie) ,,Perfecționarea în străinătate a angajaților din domeniul editorial”.

 2,494 total views,  4 views today

Tagged

About Raluca GRIGORIU

redactor EUB

View all posts by Raluca GRIGORIU →

Related Posts

Leave a Reply

Începând cu 1 iulie 2021, cele două edituri ale Universității din București (Editura Universității din București, respectiv Editura Ars Docendi) s-au reorganizat într-o singură entitate, sub numele Editura Universității din București - Bucharest University Press.

Toate propunerile de proiecte editoriale, precum și corespondența referitoare la fluxul editorial, se vor transmite la adresa editura@g.unibuc.ro.

Activitatea comercială a noii edituri va fi suspendată până în a doua jumătate a lunii septembrie 2021. Ulterior, comenzile de carte vor putea fi plasate la adresa comenzi-eub@unibuc.ro.


*****

Pentru a facilita procesul de reorganizare a celor două edituri ale ale Universității din București (Editura Universității din București, respectiv Editura Ars Docendi) într-o singură entitate, sub numele Editura Universității din București - Bucharest University Press, decidem:

· începând din 15 iulie 2021, Editura Universității din București – Bucharest University Press nu mai primește lucrări al căror termen de apariție este înainte de 1 octombrie 2021.

· în perioada 1 august-15 septembrie nu se mai primesc volume în lucru.