Redacție 0726 390 815 Tipografie 0799 210 566 Librărie 021 305 37 03

Carte EUB apreciată pe plan internațional

untitledDuminică, 23 februarie 2014, s-a desfășurat la Paris (Centrul Comunitar, 119 Rue Lafayette, 75010) evenimentul „Evreii din România între istorie și memorie” (masă rotundă și concert), prezidat de profesorul Carol Iancu (Universitatea Paul Valéry – Montpellier 3). Au participat personalități din mediul cultural evreiesc din Franța, Israel și România, Universitatea din București fiind reprezentată de conf. univ. dr. Felicia Waldman. A fost un prilej de lansare a cărții Romania, Israel, France: Jewish Trails. Volume in Honor of Professor Carol Iancu (România, Israel, Franța: itinerarii evreiești. Omagiu profesorului Carol Iancu), ce tocmai a văzut lumina tiparului la Editura Universității din București (editori: Danielle Delmaire, Lucian-Zeev Herșcovici, Felicia Waldman; volum editat sub egida The “Goldstein Goren” Center for Israel Studies, Facultatea de Științe Politice, Universitatea din București). Lucrarea cuprinde 22 de articole în limba engleză și în limba română, fiind structurată în patru secțiuni, dedicate gândirii și istoriei iudaice, istoriei religiilor, istoriei relațiilor dintre români și evrei, precum și istoriei evreilor din România și Basarabia. Deschiderea spre circulația internațională a acestui volum este dată, pe de o parte, de autorii articolelor, proveniți din mai multe țări, și, pe de altă parte, de faptul că un volum complementar, Roumanie, Israël, France : parcours juifs. Hommage au professeur Carol Iancu, având aceiași editori și cuprinzând alte 34 de contribuții în limba franceză, a apărut la Honoré Champion, Paris.

B5-cop1

 3,390 total views,  4 views today

Tagged

About Raluca GRIGORIU

redactor EUB

View all posts by Raluca GRIGORIU →

Related Posts

Leave a Reply

Începând cu 1 iulie 2021, cele două edituri ale Universității din București (Editura Universității din București, respectiv Editura Ars Docendi) s-au reorganizat într-o singură entitate, sub numele Editura Universității din București - Bucharest University Press.

Toate propunerile de proiecte editoriale, precum și corespondența referitoare la fluxul editorial, se vor transmite la adresa editura@g.unibuc.ro.

Activitatea comercială a noii edituri va fi suspendată până în a doua jumătate a lunii septembrie 2021. Ulterior, comenzile de carte vor putea fi plasate la adresa comenzi-eub@unibuc.ro.


*****

Pentru a facilita procesul de reorganizare a celor două edituri ale ale Universității din București (Editura Universității din București, respectiv Editura Ars Docendi) într-o singură entitate, sub numele Editura Universității din București - Bucharest University Press, decidem:

· începând din 15 iulie 2021, Editura Universității din București – Bucharest University Press nu mai primește lucrări al căror termen de apariție este înainte de 1 octombrie 2021.

· în perioada 1 august-15 septembrie nu se mai primesc volume în lucru.