Redacție 0726 390 815 Tipografie 0799 210 566 Librărie 021 305 37 03

Ceremonie japoneză la Facultatea de Drept

„Caravana Cărții Științifice” a Editurii Universității din București (EUB) participă la prima acțiune culturală din acest an. Joi, 17 ianuarie 2013, de la orele 10:00 și până la orele 20:00, ea va fi prezentă, în holul din fața Aulei Magna a Palatului Facultății de Drept, cu ocazia desfășurării Ceremoniei Japoneze Kagami Biraki, ceremonie aflată la cea de-a 12-a ediție.
La standul EUB vor fi prezentate publicului larg toate aparițiile editoriale de ultimă oră din domeniile sport, drept, filosofie, științele politice și administrative, jurnalism și istorie.

Kagami Biraki este ceremonialul de comemorare a maeștrilor fondatori din artele marțiale japoneze, ceremonial care reprezintă, totodată, celebrarea anului nou în sălile de arte marțiale – DOJO.

În cadrul acestei ceremonii, care va începe de la ora 17:00 în Aula Magna a Facultății de Drept, vor avea loc demonstrații de JUDO, AIKIDO, WADORYU KARATE DO, IAIDO, NINJUTSU, KENDO, KOBUDO, KYOKUSHINKAI KARATE DO, KENJUDO.

Gazda evenimentului va fi conf. univ. dr. Flavius Antoniu Baias, decanul Facultății de Drept a Universității București.

La ceremonie vor participa prof. univ. dr. Mircea Dumitru – rectorul Universității București, Excelența Sa Keiji Yamamoto – ambasadorul Japoniei la București, Nicolae Bănicioiu – ministrul Tineretului și Sportului, shihan Florentin Marinescu – președintele Federației Române de Arte Marțiale, shihan Vasile Manea – secretarul general al Federației Române de Karate, precum și numeroși invitați din domeniile academic, administrativ, mass-media, studenți și profesori ai Universității București.

 2,503 total views,  4 views today

Tagged

About Alexandru CALMÂCU

Alexandru Calmâcu este unul dintre cei mai cunoscuţi jurnalişti pe Educaţie, cu o experienţă în presă de peste 25 de ani, timp în care a lucrat pentru instituţii media precum Agerpres (unde a fost corespondent de război în Transnistria), Evenimentul Zilei, Gardianul şi Puterea. Din 2011 predă Genurile presei scrise la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării a Universităţii din Bucureşti, iar din 2012 ocupă funcţia de redactor şef al Editurii Universităţii din Bucureşti.

View all posts by Alexandru CALMÂCU →

Related Posts

Leave a Reply