Redacție 0726 390 815 Tipografie 0799 210 566 Librărie 021 305 37 03

Colocviu la Facultatea de Litere

„Caravana Cărții Științifice” a Editurii Universității din București (EUB) a fost onorată cu o invitație de excepție: aceea de a fi prezentă, cu toate aparițiile sale editoriale în domeniu, la cel de-al 12-lea Colocviu Internațional despre „Limba Română: Variație sincronică, Variație diacronică”, eveniment organizat de către Departamentul de Lingvistică (Facultatea de Litere a Universității București), Centrul de Lingvistică Teoretică și Aplicată, Institutul de Lingvistică „Iorgu Iordan – Al. Rosetti”. În afară de prezența lingviștilor români de la toate centrele universitare din țară, la colocviu își vor prezenta ultimele cercetări de specialitate personalități marcante de la universitățile Oxford (Marea Britanie), York (Canada), Cambridge (Marea Britanie).

„Caravana Cărții Științifice” va poposi în holul de marmură al Facultății de Litere (intrarea prin str. Edgar Quinet, vis-a-vis de Arhitectură) în prima zi a colocviului, vineri, 14 decembrie 2012, de la ora 09:00 până la ora 19:00.

Colocviul are o mare continuitate, este la a 12-a ediție, adună 160 de specialiști din întreaga țară și străinătate. El s-a născut la inițiativa renumitului lingvist Gabriela Pană Dindelegan și, de la an la an, a ajuns să aibă o importanță fundamentală pentru cercetarea lingvistică din spațiul limbii române
 a precizat Rodica Zafiu, directorul Departamentului de Lingvistică.

În aceeași zi, paralel, tot la Facultatea de Litere se va desfășura cea de a doua ediție a evenimentului „Conferințele Alumnilor”, manifestare la care vor participa studenții de odinioară și studenții de azi ai facultății.

Drept urmare, EUB va expune o gamă variată de titluri din domeniile Lingvistică (gramatică și fonetică, pragmatică și stilistică, lexic, semantică, istoria limbii, dialectologie, didactica limbii române), Literatură, Teoria literaturii, Folclor.

 3,183 total views,  2 views today

Tagged

About Alexandru CALMÂCU

Alexandru Calmâcu este unul dintre cei mai cunoscuţi jurnalişti pe Educaţie, cu o experienţă în presă de peste 25 de ani, timp în care a lucrat pentru instituţii media precum Agerpres (unde a fost corespondent de război în Transnistria), Evenimentul Zilei, Gardianul şi Puterea. Din 2011 predă Genurile presei scrise la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării a Universităţii din Bucureşti, iar din 2012 ocupă funcţia de redactor şef al Editurii Universităţii din Bucureşti.

View all posts by Alexandru CALMÂCU →

Related Posts

Leave a Reply