Redacție 0726 390 815 Tipografie 0799 210 566 Librărie 021 305 37 03

Editorial despre moartea unui jurnalist

Nu ştiu câţi l-au citit pe jurnalistul Sorin Iordache. Nu ştiu câţi l-au cunoscut pe revoluţionarul Sorin Iordache. Nu ştiu câţi au înţeles şi înţeleg că Sorin Iordache a fost rănit la Revoluţia din 1989 şi mutilat pe viaţă, din toate punctele de vedere, fizic şi psihic. Puţini îşi explică de ce Sorin Iordache a fost părăsit de soţie, de alte femei şi de foarte mulţi prieteni, mai apropiaţi sau îndepărtaţi. Handicapul (sau handicapurile) nu ţine loc de alte explicaţii.

Luptătorul Sorin Iordache pentru democraţie şi adevăr s-a stins din viaţă miercuri, 19 aprilie 2017, la Municipal, actualul Spital Universitar de Urgenţă din Bucureşti. Nici nu ştiu dacă a trecut pragul celor 50 de ani de viaţă. Însă ştiu că la ora când scriu aceste rânduri, după cinci zile de la deces, trupul neînsufleţit al lui Sorin Iordache nu a fost ridicat de la morga unităţii sanitare… Pentru că nu are pe nimeni!

Asociaţia Revoluţionarilor a fost anunţată, dar, probabil, din cauza atâtor membri, care au luptat privind de la ferestre şi balcoane, umplându-se de bani şi alte privilegii, n-a dat niciun răspuns. Alte fundaţii şi asociaţii preferă în cotinuare să îngroape câinii şi pisicile cu onoruri militare.

Posibil ca de mâine, trupul lui Sorin Iordache – ziaristul, revoluţionarul, nenorocitul, alcoolicul, cârcotaşul, fumătorul, bezmeticul, aşa cum sunt etichetaţi toţi cei care au luptat şi luptă pentru dreptate şi valoare –, să fie transferat la morga Universităţii de Medicină. Pentru disecţie. Aşa scrie în lege. Studenţii vor avea ocazia să vadă cum arată măruntaiele unui adevărat revoluţionar.

Sorin Iordache a lucrat la TVR, Curierul, Evenimentul zilei, Adevărul.

 3,658 total views,  2 views today

Tagged

About Alexandru CALMÂCU

Alexandru Calmâcu este unul dintre cei mai cunoscuţi jurnalişti pe Educaţie, cu o experienţă în presă de peste 25 de ani, timp în care a lucrat pentru instituţii media precum Agerpres (unde a fost corespondent de război în Transnistria), Evenimentul Zilei, Gardianul şi Puterea. Din 2011 predă Genurile presei scrise la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării a Universităţii din Bucureşti, iar din 2012 ocupă funcţia de redactor şef al Editurii Universităţii din Bucureşti.

View all posts by Alexandru CALMÂCU →

Related Posts

Leave a Reply

Începând cu 1 iulie 2021, cele două edituri ale Universității din București (Editura Universității din București, respectiv Editura Ars Docendi) s-au reorganizat într-o singură entitate, sub numele Editura Universității din București - Bucharest University Press.

Toate propunerile de proiecte editoriale, precum și corespondența referitoare la fluxul editorial, se vor transmite la adresa editura@g.unibuc.ro.

Activitatea comercială a noii edituri va fi suspendată până în a doua jumătate a lunii septembrie 2021. Ulterior, comenzile de carte vor putea fi plasate la adresa comenzi-eub@unibuc.ro.


*****

Pentru a facilita procesul de reorganizare a celor două edituri ale ale Universității din București (Editura Universității din București, respectiv Editura Ars Docendi) într-o singură entitate, sub numele Editura Universității din București - Bucharest University Press, decidem:

· începând din 15 iulie 2021, Editura Universității din București – Bucharest University Press nu mai primește lucrări al căror termen de apariție este înainte de 1 octombrie 2021.

· în perioada 1 august-15 septembrie nu se mai primesc volume în lucru.