Redacție 0726 390 815 Tipografie 0799 210 566 Librărie 021 305 37 03

Editura Universităţii din Bucureşti a primit cea mai înaltă distincţie pentru carte ştiinţifică

La cel mai important târg de carte din capitala Moldovei, Iaşi, Editura Universităţii din Bucureşti a fost onorată cu cea mai înaltă distincţie: Premiul „Mihail Kogălniceanu” pentru editarea cărţii ştiinţifice şi de specialitate, acordat în cadru festiv pe data de 13 mai 2017. Comisia de jurizare a fost alcătuită din personalităţi culturale ieşene şi reprezentanţi ai distribuitorilor de carte din România.

Pe lângă atmosfera de elogiu al cărţii şi culturii, evenimentul are o semnificaţie aparte, dat fiind că este vorba despre ediţia jubiliară, de un sfert de veac, a târgului de carte Librex – Iaşi, ce a reunit anul acesta, pe tema „Cărţi şi oameni în jurul lumii”, peste 150 de participanţi din România, Republica Moldova, Franţa, Germania, Egipt, Mexic.

Istoria EUB se împleteşte, prin participare constantă, cu istoria târgului Librex, iar standardele de calitate ale programului editorial EUB au crescut vertiginos în ultimii cinci ani: volumele EUB (ştiinţe ale naturii, ştiinţe exacte, litere române şi străine, socio-umane, lucrări interdisciplinare, periodice ştiinţifice) trec prin procesul de peer-review, sunt în mare parte incluse în colecţii şi sunt deschise circulaţiei internaţionale (prin valoarea academică, prin redactarea, în parte, în limbi străine şi prin publicarea de acte ale unor manifestări ştiinţifice naţionale şi internaţionale), forma grafică este excelentă, astfel încât EUB, care prezintă anual la Iaşi peste 200 de titluri, a mai fost premiată la cele mai recente ediţii Librex.

De la Iaşi la Alba Iulia

Caravana EUB se îndreaptă acum către o altă zonă culturală a ţării, spre târgul de carte Alba Transilvana, care va avea loc la Alba Iulia (19-21 mai 2017).

 4,124 total views,  2 views today

Tagged

About Raluca GRIGORIU

redactor EUB

View all posts by Raluca GRIGORIU →

Related Posts

Leave a Reply

Începând cu 1 iulie 2021, cele două edituri ale Universității din București (Editura Universității din București, respectiv Editura Ars Docendi) s-au reorganizat într-o singură entitate, sub numele Editura Universității din București - Bucharest University Press.

Toate propunerile de proiecte editoriale, precum și corespondența referitoare la fluxul editorial, se vor transmite la adresa editura@g.unibuc.ro.

Activitatea comercială a noii edituri va fi suspendată până în a doua jumătate a lunii septembrie 2021. Ulterior, comenzile de carte vor putea fi plasate la adresa comenzi-eub@unibuc.ro.


*****

Pentru a facilita procesul de reorganizare a celor două edituri ale ale Universității din București (Editura Universității din București, respectiv Editura Ars Docendi) într-o singură entitate, sub numele Editura Universității din București - Bucharest University Press, decidem:

· începând din 15 iulie 2021, Editura Universității din București – Bucharest University Press nu mai primește lucrări al căror termen de apariție este înainte de 1 octombrie 2021.

· în perioada 1 august-15 septembrie nu se mai primesc volume în lucru.