Redacție 0726 390 815 Tipografie 0799 210 566 Librărie 021 305 37 03

AXIS – REVIEW OF NATIONAL STUDIES. ISSUE I, 2013 [in Romanian]

  • Autor: Cristian VECHIU, Iuliana NIȚESCU, Alexandru DOCZE (editori)
  • An aparitie: 2013
  • Numar de pagini: 112
  • Format: A4
  • ISSN; ISSN-L: print: 2344-1860/ 2286-122X; online: 2286-122X/2286-122X

20,00 lei

,,Ideea unei reviste dedicate studiului interdisciplinar al fenomenului religios s-a cristalizat în toamna anului 2011, în cadrul masteratului de Studii Religioase – Texte și Tradiții al Facultății de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea din București, în încercarea de a crea o punte de legătură atât între cercetătorii fenomenului religios, cât și între aceștia și publicul românesc interesat în a-și lărgi viziunea asupra domeniului spiritual. […] AXIS este un proiect care încurajează abordarea interdisciplinară a fenomenului religios, studiat din perspectivă științifică și neconfesională. Revista este deschisă atât articolelor axate pe studii umaniste (istoria religiilor, religii comparate, filosofie, sociologie, psihologie, filologie, științe politice, antropologie etc.), cât și celor provenite dinspre științele naturii, unul dintre punctele pe care ni le propunem fiind acela de a facilita dialogul dintre știință și spiritualitate. […] Membrii echipei editoriale provin atât din domeniul științelor umaniste, cât și din cel al științelor exacte. Credem că abordarea interdisciplinară, caracteristică pentru numeroase alte domenii din cercetarea științifică contemporană, poate conduce și pentru domeniul studiilor religioase către rezultate notabile, necesare omului mileniului trei.” (Echipa Editorială AXIS, 2013)

 13,008 total views,  4 views today

Reviews

There are no reviews yet.

Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.

Începând cu 1 iulie 2021, cele două edituri ale Universității din București (Editura Universității din București, respectiv Editura Ars Docendi) s-au reorganizat într-o singură entitate, sub numele Editura Universității din București - Bucharest University Press.

Toate propunerile de proiecte editoriale, precum și corespondența referitoare la fluxul editorial, se vor transmite la adresa editura@g.unibuc.ro.

*****

Pentru a facilita procesul de reorganizare a celor două edituri ale ale Universității din București (Editura Universității din București, respectiv Editura Ars Docendi) într-o singură entitate, sub numele Editura Universității din București - Bucharest University Press, decidem:

· începând din 15 iulie 2021, Editura Universității din București – Bucharest University Press nu mai primește lucrări al căror termen de apariție este înainte de 1 octombrie 2021.

· în perioada 1 august-15 septembrie nu se mai primesc volume în lucru.