Redacție 0726 390 815 Tipografie 0799 210 566 Librărie 021 305 37 03

NATURAL THERAPEUTICAL COMPOUNDS

  • Autor: Cornelia CERCASOV, Claudia-Valentina POPA
  • An aparitie: 2008
  • Numar de pagini: 220
  • Format: A4
  • ISBN: 973-737-118-6

22,89 lei

De la Paracelsius (1493-1541), considerat întemeietorul chimioterapiei, și până în prezent, au fost parcurse numeroase etape în dezvoltarea diferitelor ramuri ale chimiei care s-au dovedit indispensabile progreselor în domenii conexe, precum farmacia, medicina, biologia, agricultura. În țara noastră, în special în ultimii 20-30 de ani asistăm la o mai intensă aplecare spre redescoperirea și punerea la dispoziția consumatorilor a remediilor bazate pe principiile active din plante și fundamentarea științifică a fitoterapiei atât ca alternativă, cât și ca o componentă complementară a terapiei cu medicamente de sinteză. Bazat pe cunoștințele generale de chimie organică, în această lucrare sunt prezentate clase importante de compuși naturali cu acțiune terapeutică: glucide, heterozide, alcaloizi, vitamine, oligoelemente, taninuri, compuși polifenolici, chinone, coloranți naturali, principii amare, compuși terpenici etc., corelându-se structura chimică cu proprietățile și aplicațiile terapeutice ale acestora. În premieră, pentru materialele didactice puse la dispoziția studenților chimiști, este capitolul de “Nutriterapie”, care prezintă prin prisma cunoștințelor de chimie organică, biochimie și biologie valoarea nutritivă și acțiunea terapeutică a alimentelor utilizate (zilnic), conștientizând astfel importanța lor pentru sănătatea fiecăruia. De asemenea, sunt prezentate critic unele aspecte legate de utilizarea aditivilor alimentari și a organismelor modificate genetic, evidențiindu-se beneficiile alicamentelor. O altă noutate a acestui material îl constituie capitolul “Noțiuni generale de clasificare a organismelor vegetale. Unități sistematice”, care face o scurtă și concisă incursiune în sistematica vegetală, capitol absolut necesar și totodată binevenit pentru completarea cunoștințelor chimiștilor mai puțin familiarizați cu biologia vegetală și botanica farmaceutică.

 12,138 total views,  10 views today

Categories: , Tag:

Reviews

There are no reviews yet.

Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.

Începând cu 1 iulie 2021, cele două edituri ale Universității din București (Editura Universității din București, respectiv Editura Ars Docendi) s-au reorganizat într-o singură entitate, sub numele Editura Universității din București - Bucharest University Press.

Toate propunerile de proiecte editoriale, precum și corespondența referitoare la fluxul editorial, se vor transmite la adresa editura@g.unibuc.ro.

*****

Pentru a facilita procesul de reorganizare a celor două edituri ale ale Universității din București (Editura Universității din București, respectiv Editura Ars Docendi) într-o singură entitate, sub numele Editura Universității din București - Bucharest University Press, decidem:

· începând din 15 iulie 2021, Editura Universității din București – Bucharest University Press nu mai primește lucrări al căror termen de apariție este înainte de 1 octombrie 2021.

· în perioada 1 august-15 septembrie nu se mai primesc volume în lucru.