Redacție 0726 390 815 Tipografie 0799 210 566 Librărie 021 305 37 03

ETYMOLOGICAL DICTIONARY OF NEOLOGICAL ANTONYMS

  • Autor: Cristian MOROIANU
  • An aparitie: 2008
  • Numar de pagini: 460
  • Format: B5
  • ISBN: 978-973-737-565-0

40,00 lei

Dicționarul etimologic de antonime neologice al lui Cristian Moroianu oferă un inventar lexical extrem de bogat și unitar, care ilustrează aproape exhaustiv fenomenul antonimiei în limba literară actuală. Prin prefața densă și argumentată, dar mai ales prin organizarea complexă a materialului, volumul propune o imagine convingătoare a caracterului sistematic al antonimiei și a importanței acesteia în organizarea vocabularului. Cartea, care se caracterizează prin rigoare științifică, precizie a definițiilor și a distincțiilor semantice și printr-o redactare meticuloasă, impecabilă din punct de vedere filologic, încorporează o mare cantitate de muncă intelectuală și confirmă maturitatea științifică a autorului, formația sa de lexicolog, lexicograf și cercetător al etimologiei”. (Prof. univ. dr. Rodica Zafiu)

„Lexicologii și lexicografii vor găsi în paginile acestei cărți exemple utile pentru atestarea, respectiv pentru ilustrarea unor forme sau a unor semnificații. Specialiștii în etimologie vor putea evalua la justa valoare indicațiile etimologice (multe cuprinzând corectări sau nuanțări ale unor soluții anterioare). Cercetătorii limbii literare vor afla material interesant pentru evoluția lexicului neologic, inclusiv pentru stabilirea ponderii creațiilor analogice sau a termenilor cu structură analizabilă în cadrul acestuia. Iar studenții filologi vor putea utiliza cu profit materialul înregistrat pentru înțelegerea prelegerilor de lexicologie sau în cadrul cursurilor speciale și de masterat.” (Prof. univ. dr. Gheorghe Chivu)

 17,067 total views,  6 views today

Categories: , Tags: ,

Reviews

There are no reviews yet.

Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.

Începând cu 1 iulie 2021, cele două edituri ale Universității din București (Editura Universității din București, respectiv Editura Ars Docendi) s-au reorganizat într-o singură entitate, sub numele Editura Universității din București - Bucharest University Press.

Toate propunerile de proiecte editoriale, precum și corespondența referitoare la fluxul editorial, se vor transmite la adresa editura@g.unibuc.ro.

*****

Pentru a facilita procesul de reorganizare a celor două edituri ale ale Universității din București (Editura Universității din București, respectiv Editura Ars Docendi) într-o singură entitate, sub numele Editura Universității din București - Bucharest University Press, decidem:

· începând din 15 iulie 2021, Editura Universității din București – Bucharest University Press nu mai primește lucrări al căror termen de apariție este înainte de 1 octombrie 2021.

· în perioada 1 august-15 septembrie nu se mai primesc volume în lucru.