Redacție 0726 390 815 Tipografie 0799 210 566 Librărie 021 305 37 03

INFLUENȚA FRANCEZĂ ASUPRA FRAZEOLOGIEI ROMÂNEȘTI. STUDIU ȘI DICȚIONAR

  • Autor: LIVIU GROZA
  • An aparitie: 2021
  • Numar de pagini: 284
  • Format: A5
  • ISBN: 978-606-16-1247-5
  • Limba textului: română

19,00 lei

Această lucrare, concepută în două părți, se adresează profesorilor, cercetătorilor, doctoranzilor, studenților și tuturor celor preocupați de studiul frazeologiei românești. Prima parte a lucrării este un studiu referitor la influența limbii franceze asupra frazeologiei românești, realizat pe baza cercetărilor în acest domeniu întreprinse de autor pe parcursul mai multor decenii.
Partea a doua este un dicționar frazeologic și etimologic al limbii române care cuprinde unitățile frazeologice din limba română de proveniență franceză. Unitățile frazeologice înregistrate în dicționar sunt explicate din punctul de vedere al sensului și al originii, iar utilizarea acestora este ilustrată cu citate din autori români cunoscuți sau prin referiri la dicționarele românești importante. Chiar dacă dicționarul nu este exhaustiv, cititorul poate avea o imagine destul de cuprinzătoare asupra influenței pe care limba franceză a exercitat-o asupra frazeologiei românești, contribuind în mod substanțial la modernizarea și mai ales la europenizarea acesteia.

 838 total views,  16 views today

Reviews

There are no reviews yet.

Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.

Începând cu 1 iulie 2021, cele două edituri ale Universității din București (Editura Universității din București, respectiv Editura Ars Docendi) s-au reorganizat într-o singură entitate, sub numele Editura Universității din București - Bucharest University Press.

Toate propunerile de proiecte editoriale, precum și corespondența referitoare la fluxul editorial, se vor transmite la adresa editura@g.unibuc.ro.

*****

Pentru a facilita procesul de reorganizare a celor două edituri ale ale Universității din București (Editura Universității din București, respectiv Editura Ars Docendi) într-o singură entitate, sub numele Editura Universității din București - Bucharest University Press, decidem:

· începând din 15 iulie 2021, Editura Universității din București – Bucharest University Press nu mai primește lucrări al căror termen de apariție este înainte de 1 octombrie 2021.

· în perioada 1 august-15 septembrie nu se mai primesc volume în lucru.