Redacție 0726 390 815 Tipografie 0799 210 566 Librărie 021 305 37 03

BIOMOLECULAR INTERACTIONS

  • Autor: Doina Mariana GĂZDARU
  • An aparitie: 2007
  • Numar de pagini: 212
  • Format: A5
  • ISBN: 978-973-737-261-1

11,44 lei

Fenomenele care au loc la nivelul organismelor vii sunt determinate de o ierarhie a principiilor fizice și chimice. În cadrul investigării lor se ține cont de măsura în care aspectele moleculare ale biologiei sunt reflectate de nivelul cel mai de jos al acestei ierarhii, unde acționează legile fundamentale ale structurii și interacțiilor atomice și moleculare, descrise de teoria cuantică.

În această lucrare sunt prezentate forțele intermoleculare dar, în măsură egală, și forțele intramoleculare, excluzând tratarea forțelor ionice și covalentecare apar la formarea moleculelor, în general, și la formarea structurii primare a macromoleculelor biologice, în special. În cadrul acestor interacții, vor fi tratate interacțiile van der Waals și interacțiile speciale, adică, legătura de hidrogen și interacțiile hidrofobe, de mare importanță pentru lumea vie.

 8,904 total views,  14 views today

Categories: , Tag:

Reviews

There are no reviews yet.

Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.

Începând cu 1 iulie 2021, cele două edituri ale Universității din București (Editura Universității din București, respectiv Editura Ars Docendi) s-au reorganizat într-o singură entitate, sub numele Editura Universității din București - Bucharest University Press.

Toate propunerile de proiecte editoriale, precum și corespondența referitoare la fluxul editorial, se vor transmite la adresa editura@g.unibuc.ro.

*****

Pentru a facilita procesul de reorganizare a celor două edituri ale ale Universității din București (Editura Universității din București, respectiv Editura Ars Docendi) într-o singură entitate, sub numele Editura Universității din București - Bucharest University Press, decidem:

· începând din 15 iulie 2021, Editura Universității din București – Bucharest University Press nu mai primește lucrări al căror termen de apariție este înainte de 1 octombrie 2021.

· în perioada 1 august-15 septembrie nu se mai primesc volume în lucru.