Redacție 0726 390 815 Tipografie 0799 210 566 Librărie 021 305 37 03

INTRODUCERE ÎN STUDIUL LIMBII MEDIO-EGIPTENE

 • Autor: MIRON CIHÓ
 • An aparitie: 2016
 • Numar de pagini: 316
 • Format: A4
 • ISBN: 978-606-16-0707-5

33,00 lei

“Introducere în studiul limbii medio-egiptene” este prima sinteză egiptologică din literatura de specialitate românească.

 10,782 total views,  6 views today

Reviews

 1. Oana-Elena Petcu

  Concepută ca un instrument de lucru pentru studenţii Facultăţii de Istorie a Universităţii din Bucureşti care studiază limba medio-egipteană, lucrarea depăşeşte nivelul unui manual sau curs universitar, prin complexitatea informaţiei, excelent argumentate, şi prin referinţele bibliografice impresionante.
  Conţinuturile se structurează pe două coordonate: problematica scrierii hieroglifice (căreia i se acordă un spaţiu extins) şi elementele de bază ale gramaticii medio-egiptene.
  Ceea ce impresionează este rigoarea şi claritatea expunerii elementelor gramaticale, domnul profesor Cihó reuşind în mod remarcabil să simplifice lucruri extrem de complicate, fără a le face câtuşi de puţin simpliste.
  Lucrarea este utilă nu doar studenţilor domniei sale ci şi tuturor pasionaţilor de egiptologie care vor să se iniţieze în tainele fascinantei scrieri născute în Antichitate pe malurile Nilului.

Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.

Începând cu 1 iulie 2021, cele două edituri ale Universității din București (Editura Universității din București, respectiv Editura Ars Docendi) s-au reorganizat într-o singură entitate, sub numele Editura Universității din București - Bucharest University Press.

Toate propunerile de proiecte editoriale, precum și corespondența referitoare la fluxul editorial, se vor transmite la adresa editura@g.unibuc.ro.

*****

Pentru a facilita procesul de reorganizare a celor două edituri ale ale Universității din București (Editura Universității din București, respectiv Editura Ars Docendi) într-o singură entitate, sub numele Editura Universității din București - Bucharest University Press, decidem:

· începând din 15 iulie 2021, Editura Universității din București – Bucharest University Press nu mai primește lucrări al căror termen de apariție este înainte de 1 octombrie 2021.

· în perioada 1 august-15 septembrie nu se mai primesc volume în lucru.