Redacție 0726 390 815 Tipografie 0799 210 566 Librărie 021 305 37 03

THE ROMANIAN LANGUAGE. EVOLUTION OF LANGUAGE, EVOLUTION OF INTERPRETATION. PROCEEDINGS OF THE 7TH SYMPOSIUM OF THE ROMANIAN LANGUAGE DEPARTMENT (DECEMBER 7TH-8TH 2007)

  • Autor: Gabriela PANĂ DINDELEGAN
  • An aparitie: 2008
  • Numar de pagini: 758
  • Format: B5
  • ISBN: 978-973-737-550-6

80,00 lei

Volumul Limba română. Dinamica limbii, dinamica interpretării, al VII-lea din ciclul de volume destinate descrierii și interpretării limbii române, examinează dinamica limbii (pe de o parte, ca dinamică sincronică – pentru momentul actual de limbă, iar pe de alta, ca dinamică diacronică – aspecte ale evoluției de la limba veche la limba actuală). În plus, volumul examinează și dinamica interpretării, adică modificările de concepție, de metodologie și terminologie survenite în lingvistica românească a ultimilor ani. Cele două aspecte, deși complementare, se influențează reciproc, în sensul că orice evoluție teoretică și metodologică își dovedește utilitatea și își măsoară eficiența prin performanțele aplicative pe care le aduce. Și, invers, noile fapte și detalii obținute din examinarea dinamicii unei limbi pot sugera modalități noi de interpretare a categoriilor și a claselor lingvistice.

Cartea de față continuă demersul investigării limbii române sub ambele aspecte: descriptiv și interpretativ.

 17,171 total views,  4 views today

Categories: , Tags: ,

Reviews

There are no reviews yet.

Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.

Începând cu 1 iulie 2021, cele două edituri ale Universității din București (Editura Universității din București, respectiv Editura Ars Docendi) s-au reorganizat într-o singură entitate, sub numele Editura Universității din București - Bucharest University Press.

Toate propunerile de proiecte editoriale, precum și corespondența referitoare la fluxul editorial, se vor transmite la adresa editura@g.unibuc.ro.

*****

Pentru a facilita procesul de reorganizare a celor două edituri ale ale Universității din București (Editura Universității din București, respectiv Editura Ars Docendi) într-o singură entitate, sub numele Editura Universității din București - Bucharest University Press, decidem:

· începând din 15 iulie 2021, Editura Universității din București – Bucharest University Press nu mai primește lucrări al căror termen de apariție este înainte de 1 octombrie 2021.

· în perioada 1 august-15 septembrie nu se mai primesc volume în lucru.