Redacție 0726 390 815 Tipografie 0799 210 566 Librărie 021 305 37 03

WAYS OF EXPRESSING PHYSICAL PERCEPTION. PERCEPTION VERBS IN ROMANIAN

  • Autor: Irina NICULA
  • An aparitie: 2012
  • Numar de pagini: 216
  • Format: A5
  • ISBN: 978-606-16-0195-0

21,50 lei

Lucrarea „Modalități de exprimare a percepțiilor fizice. Verbele de percepție în limba română” este o cercetare monografică a clasei verbelor de percepție din limba română. Perspectiva folosită în lucrarea de față este în egală măsură semantică și sintactică, pornind de la observația că verbele de percepție sunt polisemantice și că există o legătură strânsă între sensurile actualizate și configurațiile sintactice la care acestea participă. Obiectivul major care a stat la baza abordării noastre a fost de a releva anumite fenomene sau trăsături semantico-sintactice caracteristice clasei formate de aceste unități. Cercetarea de față nu are caracter exhaustiv. Investigarea domeniului se poate extinde și rafina în alte direcții: realizarea unui studiu diacronic asupra verbelor de percepție sau focalizarea asupra valorilor pragmatice pe care le dezvoltă ele.

 12,298 total views,  2 views today

Out of stock

Începând cu 1 iulie 2021, cele două edituri ale Universității din București (Editura Universității din București, respectiv Editura Ars Docendi) s-au reorganizat într-o singură entitate, sub numele Editura Universității din București - Bucharest University Press.

Toate propunerile de proiecte editoriale, precum și corespondența referitoare la fluxul editorial, se vor transmite la adresa editura@g.unibuc.ro.

*****

Pentru a facilita procesul de reorganizare a celor două edituri ale ale Universității din București (Editura Universității din București, respectiv Editura Ars Docendi) într-o singură entitate, sub numele Editura Universității din București - Bucharest University Press, decidem:

· începând din 15 iulie 2021, Editura Universității din București – Bucharest University Press nu mai primește lucrări al căror termen de apariție este înainte de 1 octombrie 2021.

· în perioada 1 august-15 septembrie nu se mai primesc volume în lucru.