Redacție 0726 390 815 Tipografie 0799 210 566 Librărie 021 305 37 03

REMOTE SENSING NOTIONS

  • Autor: Constantin NISTOR
  • An aparitie: 2011
  • Numar de pagini: 188
  • Format: B5
  • ISBN: 978-606-160-016-8

36,00 lei

Prin teledetecție în sensul larg se înțelege observarea obiectelor și fenomenelor de la distanță. Și deoarece distanța de observare poate fi mai mare în cazul unor instrumente mai performante, care pot investiga obiecte mici, s-a ajuns astăzi, la situația ca o serie de măsurători de la suprafața terestră să fie realizate din spațiu. Pe scurt, teledetecția realizează reprezentări grafice ale obiectelor prin captarea radiațiilor electromagnetice emise de către acestea în mod natural sau artificial prin folosirea unei surse de radiații. Lucrarea reprezintă o sinteză, într-o formă ușor accesibilă a cunoștințelor din plan internațional și național din domeniu și are ca obiectiv încurajarea utilizării imaginilor satelitare și aeriene de către studenți și cei preocupați de analize geografice pentru un plus de obiectivitate și calitate al reprezentărilor grafice. (Constantin Nistor)

 10,953 total views,  4 views today

Reviews

  1. Ciobanu Laurentiu

    Un curs necesar

Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.

Începând cu 1 iulie 2021, cele două edituri ale Universității din București (Editura Universității din București, respectiv Editura Ars Docendi) s-au reorganizat într-o singură entitate, sub numele Editura Universității din București - Bucharest University Press.

Toate propunerile de proiecte editoriale, precum și corespondența referitoare la fluxul editorial, se vor transmite la adresa editura@g.unibuc.ro.

*****

Pentru a facilita procesul de reorganizare a celor două edituri ale ale Universității din București (Editura Universității din București, respectiv Editura Ars Docendi) într-o singură entitate, sub numele Editura Universității din București - Bucharest University Press, decidem:

· începând din 15 iulie 2021, Editura Universității din București – Bucharest University Press nu mai primește lucrări al căror termen de apariție este înainte de 1 octombrie 2021.

· în perioada 1 august-15 septembrie nu se mai primesc volume în lucru.