Redacție 0726 390 815 Tipografie 0799 210 566 Librărie 021 305 37 03

THE SYNTAX AND ACQUISITION OF PARTICLES IN ENGLISH, HUNGARIAN AND ROMANIAN – SINTAXA ȘI ACHIZIȚIA PARTICULELOR ÎN LIMBILE ENGLEZĂ, MAGHIARĂ ȘI ROMÂNĂ

  • Autor: Veronica TOMESCU
  • An aparitie: 2013
  • Numar de pagini: 220
  • Format: B5
  • ISBN: 978-606-16-0296-4

31,50 lei

IN ENGLISH

„Lucrarea reprezintă o contribuție foarte valoroasă și originală, atât din punct de vedere descriptiv cât și teoretic, la definirea proiecțiilor sintactice și a semanticii particulelor din cele trei limbi analizate (engleză, română și maghiară). Propunerea reclasificării elementelor locative și de direcție din limba română ca particule, pe baza proprietăților lor de selecție, și considerate adverbe în gramatica tradițională, reprezintă o contribuție teoretică remarcabilă.” (prof. dr. Ilinca Crăiniceanu)

,,Elementul cel mai valoros al lucrării îl reprezintă excepționalul material faptic colectat și comentat, atât pentru limba engleză, cât și pentru limba română. În ansamblu, avem de a face cu o lucrare foarte valoroasă, rodul înțelegerii aprofundate a unor sisteme de analiză (analiza sintactică, analiza datelor). Lucrarea demonstrază și o adevărată și lăudabilă pasiune pentru frumusețea limbilor studiate, pasiune manifestată în frumusețea desăvârșită a exemplelor.” (prof. dr. Alexandra Cornilescu)

 19,608 total views,  2 views today

Reviews

There are no reviews yet.

Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.

Începând cu 1 iulie 2021, cele două edituri ale Universității din București (Editura Universității din București, respectiv Editura Ars Docendi) s-au reorganizat într-o singură entitate, sub numele Editura Universității din București - Bucharest University Press.

Toate propunerile de proiecte editoriale, precum și corespondența referitoare la fluxul editorial, se vor transmite la adresa editura@g.unibuc.ro.

*****

Pentru a facilita procesul de reorganizare a celor două edituri ale ale Universității din București (Editura Universității din București, respectiv Editura Ars Docendi) într-o singură entitate, sub numele Editura Universității din București - Bucharest University Press, decidem:

· începând din 15 iulie 2021, Editura Universității din București – Bucharest University Press nu mai primește lucrări al căror termen de apariție este înainte de 1 octombrie 2021.

· în perioada 1 august-15 septembrie nu se mai primesc volume în lucru.