Redacție 0726 390 815 Tipografie 0799 210 566 Librărie 021 305 37 03

NEURONAL ARTIFICIAL NETWORKS THEORY. VOL.1

 • Autor: Dumitru POPESCU, Maria Luiza FLONTA
 • An aparitie: 2009
 • Numar de pagini: 266
 • Format: A4
 • ISBN: 978-973-737-682-4

34,88 lei

Rețelele neuronale artificiale ae folosesc pentru modelarea unor funcții ale creierului: recunoașterea unor forme, tipare, planificarea unor acțiuni pentru roboți, învățarea de informații noi, utilizarea feed-back-ului, pentru a îmbunătăți performanțele.
Majoritatea simulărilor realizate prin rețele neuronale sunt relativ limitate și nu ating enorma complexitate structurală și funcțională a unui creier viu. Totuși, pentru modelarea unor sarcini executate în mod curent de om, rețelele neuronale sunt mai performante decât programele de calculator care utilizează logica și matematica standard.
E important de subliniat că rețelele neuronale sunt artificiale. Ele modelează realitatea și prin astfel de aproximări ale realității biologice fac posibilă o înțelegere mai bună a modului în care se realizează procesarea informațiilor în creierul uman și animal.
Raportat la literatura de specialitate, autorii au folosit termenii cel mai des utilizați și cei mai potriviți pentru noțiunea respectivă, fiind totodată asigurat un grad mai mare de accesibilitate (se folosesc elemente de matematică elementară însușite de persoanele cu cel puțin o educație liceală). De asemenea, cartea cuprinde conceptele și metodele fundamentale ale domeniului, fapt reflectat în ordinea capitolelor, ce urmărește în mare măsură istoria domeniului rețelelor neuronale.
Primul volum se referă la rețelele neuronale care se instruiesc prin metode de supervizare, iar cel de al doilea are în vedere rețelele neuronale instruite fără supervizare și aplicații.

 8,662 total views,  6 views today

Categories: , Tag:

Reviews

 1. Stefan Adrian

  Buna ziua !

  Aveti si celelalte volume (ma refer la cartea “TEORIA REȚELELOR NEURONALE ARTIFICIALE. VOL. 1) ?!

  • webmaster

   Buna ziua,

   Va rugam sa verificati stocul la libraria EUB din Bd. Regina Elisabeta nr. 4-12, Sector 3, București, (holul Facultății de Istorie), telefon 021 305 37 03.

Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.

Începând cu 1 iulie 2021, cele două edituri ale Universității din București (Editura Universității din București, respectiv Editura Ars Docendi) s-au reorganizat într-o singură entitate, sub numele Editura Universității din București - Bucharest University Press.

Toate propunerile de proiecte editoriale, precum și corespondența referitoare la fluxul editorial, se vor transmite la adresa editura@g.unibuc.ro.

*****

Pentru a facilita procesul de reorganizare a celor două edituri ale ale Universității din București (Editura Universității din București, respectiv Editura Ars Docendi) într-o singură entitate, sub numele Editura Universității din București - Bucharest University Press, decidem:

· începând din 15 iulie 2021, Editura Universității din București – Bucharest University Press nu mai primește lucrări al căror termen de apariție este înainte de 1 octombrie 2021.

· în perioada 1 august-15 septembrie nu se mai primesc volume în lucru.