Redacție 0726 390 815 Tipografie 0799 210 566 Librărie 021 305 37 03

ANTIQUE TEXTS AND THEIR CIRCULATION – 2ND EDITION REVISED AND EXPANDED

  • Autor: Ioana COSTA
  • An aparitie: 2011
  • Numar de pagini: 118
  • Format: B5
  • ISBN: 978-973-737-924-5

17,50 lei

„Textele antice și transmiterea lor” este un studiu structurat în trei părți: Constituirea textelor, Transmiterea textelor, Păstrarea textelor. În prima parte se acordă mai multă atenție „filologiei”, ca știință considerată de către autoare ca fiind un studiu aprofundat, bazat pe texte, al unei limbi, al gramaticii și istoriei sale. În următoarele două capitole ale primei părți este abordată tema paleografiei, externe și interne. Monumentele – literatură, arte plastice, Copistul, Abaterile de la model, Tradiția indirectă sunt doar câteva dintre temele analizate în partea a doua a cărții. În partea a treia, cititorii primesc noi informații despre bibliotecile antice, despre nomenclatura codecelor și despre universitățile din evul mediu.

 9,991 total views,  4 views today

Reviews

There are no reviews yet.

Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.

Începând cu 1 iulie 2021, cele două edituri ale Universității din București (Editura Universității din București, respectiv Editura Ars Docendi) s-au reorganizat într-o singură entitate, sub numele Editura Universității din București - Bucharest University Press.

Toate propunerile de proiecte editoriale, precum și corespondența referitoare la fluxul editorial, se vor transmite la adresa editura@g.unibuc.ro.

*****

Pentru a facilita procesul de reorganizare a celor două edituri ale ale Universității din București (Editura Universității din București, respectiv Editura Ars Docendi) într-o singură entitate, sub numele Editura Universității din București - Bucharest University Press, decidem:

· începând din 15 iulie 2021, Editura Universității din București – Bucharest University Press nu mai primește lucrări al căror termen de apariție este înainte de 1 octombrie 2021.

· în perioada 1 august-15 septembrie nu se mai primesc volume în lucru.