Redacție 0726 390 815 Tipografie 0799 210 566 Librărie 021 305 37 03

Salonul de carte de la Paris

Anul acesta, la Salonul de Carte de la Paris, ediția a 33-a, unde România este invitată de onoare, fără doar și poate Caravana Cărții Științifice a Editurii Universității din București (EUB) nu putea să lipsească.

La acest eveniment mondial de mare însemnătate culturală, care se desfășoară în perioada 22-26 martie 2013, Universitatea din București este reprezentată de redactorul șef al EUB, Alexandru Calmâcu, care va scoate din cufărul plin de cărți, pentru cititorii francezi și nu numai, opt titluri selectate riguros din domeniile filologie, istorie, jurnalism și științele comunicării.

Salon-du-livre-Paris-2013-856x1200

Cu același prilej, conducerea EUB va participa la întâlniri cu editori din alte țări, prezenți la Salonul de Carte, cu reprezentați ai bibliotecilor naționale străine, precum și cu oficialități politice și culturale din Franța și România.

Destinul literaturii științifice, direcțiile literaturii române contemporane, raporturile oamenilor de știință și ale scriitorilor cu istoria secolului trecut, legăturile științifice și culturale cu Franța, diaspora literară sunt doar câteva dintre temele care vor fi abordate în cadrul dezbaterilor.

articol SURSA ZILEI

 3,169 total views,  4 views today

Tagged

About Alexandru CALMÂCU

Alexandru Calmâcu este unul dintre cei mai cunoscuţi jurnalişti pe Educaţie, cu o experienţă în presă de peste 25 de ani, timp în care a lucrat pentru instituţii media precum Agerpres (unde a fost corespondent de război în Transnistria), Evenimentul Zilei, Gardianul şi Puterea. Din 2011 predă Genurile presei scrise la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării a Universităţii din Bucureşti, iar din 2012 ocupă funcţia de redactor şef al Editurii Universităţii din Bucureşti.

View all posts by Alexandru CALMÂCU →

Related Posts

Leave a Reply

Începând cu 1 iulie 2021, cele două edituri ale Universității din București (Editura Universității din București, respectiv Editura Ars Docendi) s-au reorganizat într-o singură entitate, sub numele Editura Universității din București - Bucharest University Press.

Toate propunerile de proiecte editoriale, precum și corespondența referitoare la fluxul editorial, se vor transmite la adresa editura@g.unibuc.ro.

*****

Pentru a facilita procesul de reorganizare a celor două edituri ale ale Universității din București (Editura Universității din București, respectiv Editura Ars Docendi) într-o singură entitate, sub numele Editura Universității din București - Bucharest University Press, decidem:

· începând din 15 iulie 2021, Editura Universității din București – Bucharest University Press nu mai primește lucrări al căror termen de apariție este înainte de 1 octombrie 2021.

· în perioada 1 august-15 septembrie nu se mai primesc volume în lucru.