Redacție 0726 390 815 Tipografie 0799 210 566 Librărie 021 305 37 03

Salonul de carte universitară – UMF

articol-umf_2012Între 1–3 octombrie 2012, Editura Universității din București a participat, în premieră, la Salonul de carte universitară organizat anual de către Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București.

Oferta EUB, bine primită de public, a cuprins peste 40 de titluri recente, acoperind o vastă problematică de specialitate: medicină și tehnici medicale (oncologie, imunologie, histologie, psihologie clinică, imagistică medicală etc.), farmacie (farmacologie, compuși chimici cu valoare terapeutică), domenii conexe și interdisciplinare – anatomie, chimie, fizică, genetică, microbiologie, biochimie), la care s-au adăugat lucrări de interes mai larg, precum un dicționar de termeni medicali, o interesantă istorie a practicilor de medicație din Țările Române de-a lungul veacurilor, ori un volum referitor la bibliotecile medicale românești, care au stârnit interesul publicului.

O notă aparte au dat-o două foarte recent publicate volume de filosofie (Valentin Mureșan,Trei teorii etice– Kant, Mill, Hare– și Metafizică și știință. Volum dedicat profesorului Ilie Pârvu, editori Mircea Dumitru, Mircea Flonta, Valentin Mureșan), care au fost deosebit de apreciate.

 2,454 total views,  4 views today

Tagged

About Alexandru CALMÂCU

Alexandru Calmâcu este unul dintre cei mai cunoscuţi jurnalişti pe Educaţie, cu o experienţă în presă de peste 25 de ani, timp în care a lucrat pentru instituţii media precum Agerpres (unde a fost corespondent de război în Transnistria), Evenimentul Zilei, Gardianul şi Puterea. Din 2011 predă Genurile presei scrise la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării a Universităţii din Bucureşti, iar din 2012 ocupă funcţia de redactor şef al Editurii Universităţii din Bucureşti.

View all posts by Alexandru CALMÂCU →

Related Posts

Leave a Reply