Redacție 0726 390 815 Tipografie 0799 210 566 Librărie 021 305 37 03

Itinerarii și donații externe ale caravanei EUB

donatieNe aflăm la mijlocul anului 2013. Vacanța studențească și-a intrat în drepturi. Pentru Caravana Cărții Științifice a Editurii Universității din București (EUB) este un bun moment de, cum se spune convențional, bilanț. Oricum, de autoreflecție.

Pe harta cărturărească a lumii, în prima jumătate a acestui an, Caravana EUB a lăsat variilor instituții culturale, spre mărturie și invitație la cunoașterea contribuțiilor științifice românești, donații de carte făcute cu ocazia târgurilor internaționale de la Ierusalim, Leipzig, Londra, Budapesta, Praga. Cărți publicate la EUB au ajuns și la două biblioteci din Portugalia (orașul Torres Novas). Nu în ultimul rând, Editura Universității din București trimite constant câte un exemplar de carte publicată în limba română către Biblioteca Națională a Republicii Moldova, în cadrul respectării obligațiilor privind depozitul legal.

În total au fost donate peste 100 de volume. Au fost alese noutăți editoriale (tratate, monografii, antologii, periodice, volume omagiale, acte ale unor manifestări științifice) în limba română sau în limbi străine, cu autori români, dar și străini, ilustrând cercetarea românească desfășurată sub auspiciile Universității din București, din specializări ca: lingvistică (inclusiv comparată) și învățarea limbii române, studii literare (inclusiv literatură comparată), traduceri și teoria traducerii, orientalistică, interculturalitate, media, arte vizuale, filosofie, teologie, psihologie, pedagogie și politici educaționale, istorie, mentalități, geografie umană, matematică.

De asemenea, am inițiat demersuri pentru noi donații internaționale. Promitem că vom reveni cu detalii.

 3,082 total views,  2 views today

Tagged

About Raluca GRIGORIU

redactor EUB

View all posts by Raluca GRIGORIU →

Alte articole

Lasă un răspuns

Având în vedere noile restricții legate de situația epidemică actuală, Librăria Universității din București, situată în holul Facultății de Istorie, va putea fi vizitată doar cu prezentarea certificatului verde.

Cărțile pot fi comandate și online.