Redacție 0726 390 815 Tipografie 0799 210 566 Librărie 021 305 37 03

Lansări EUB la Târgul Gaudeamus online, secțiunea non-ficțiune

La secțiunea NON-FICȚIUNE a târgului de carte Gaudeamus online, Editura Universității din București va avea următorul program de lansări:

9 martie 2021, ora 17.00 link eveniment
OANA RISTEA, METODE DE IDENTIFICARE A PARTICULELOR ELEMENTARE ÎN FIZICA ENERGIILOR ÎNALTE
Invitat: Prof. univ. dr. Alexandru JIPA, director al Departamentului de Structura Materiei, Fizica Atmosferei și a Pământului, Astrofizică, Facultatea de Fizică, Universitatea din București. Lucrarea prezintă principalele metode de identificare a particulelor produse în ciocniri nucleare relativiste, metode folosite de marile experimente din acest domeniu. Sunt prezentați detaliat detectorii pentru măsurarea timpului de zbor, detectorii Cerenkov, detectorii de tip calorimetru, detectorii bazați pe măsurarea pierderii liniare de energie și detectorii folosiți pentru măsurarea radiației de tranziție. Adresabilitate: masteranzi și doctoranzi ai Facultății de Fizică a Universității din București; specialiști interesați de înțelegerea metodelor de detecție folosite în Fizica nucleară relativistă.

10 martie 2021, ora 17.00 link eveniment
LUMINIŢA DIACONU, ALEXANDRA LIŢU, ECATERINA LUNG (editori științifici), IMAGES DE L’INVISIBLE: DE L’ANTIQUITÉ TARDIVE À LA FIN DU MOYEN ÂGE (nr. 9 al colecției «Mediaevalia»)
Participanți: Lector dr. Daniela Zaharia (moderator), Conf. dr. Luminița Diaconu,
Prof. dr. Ecaterina Lung, Lector dr. Alexandra Lițu, Lector dr. Vladimir Crețulescu.
Rezultat al colocviului organizat în 2017 la Universitatea din București, volumul cuprinde studii circumscrise paradigmei inepuizabile a Invizibilului în cultura europeană din Antichitatea târzie și din Evul Mediu, cu accent pe reprezentările textuale și iconografice ale Divinității, emoțiilor, Diavolului sau vrăjitoriei.

12 martie 2021, ora 17.00 link eveniment
ALEXANDRU NICOLAE, THE LICENSING OF NOMINAL AND VERBAL ELLIPSIS IN ROMANIAN
Cartea prezintă fenomenul elipsei (așa cum este înțeles acesta în literatura de specialitate curentă) și materializările acestui fenomen în limba română.
Vorbitori la lansare: conf. univ. dr. Alexandru Nicolae (autor); prof. univ. dr. Gabriela Pană Dindelegan (m.c. al Academiei Române), prof. univ. dr. Rodica Zafiu.

13 martie 2021, ora 12.00 link eveniment
MIRCEA DUMITRU, CRISTIAN IFTODE, SAVU TOTU (editori), 2400 YEARS OF THINKING WITH ARISTOTLE
„Studiind operele lui Aristotel, pare că eşti condus prin mai multe săli de expoziţie, fiecare ticsită cu probleme şi întrebări […] Aristotel caută încă răspunsul – şi ne invită să-l căutăm împreună cu el” (Jonathan Barnes).
De aproape 2400 de ani, filosofia lui Aristotel continuă să genereze dezbateri aprinse şi să inspire, în fiecare epocă, interpretări novatoare, într-un dialog neîntrerupt cu tradiţia intelectuală a Greciei antice. Reunind cercetători din toate generaţiile, cu abordări diferite şi variate subiecte de interes, editorii acestui volum speră să fi dovedit, încă o dată, caracterul complex şi inepuizabil al moştenirii aristotelice. Vorbitori: Viorel Vizureanu, Claudiu Mesaros (UVT), Cristian Iftode, Mircea Dumitru.

13 martie 2021, ora 13.00 link eveniment
MIHAELA POP, OANA ȘERBAN (editori), IDEI FILOSOFICE ȘI ARTĂ CONTEMPORANĂ. TRADUCERI ȘI COMENTARII
Volumul de față deschide seria unor compendii dedicate traducerii și interpretării unor texte semnificative, care au marcat estetica și filosofia artei în secolele XIX și XX. Prezintă Oana Șerban și Eva Ivan-Haintz.

14 martie 2021, ora 12:00 link eveniment
CORINA IOSIF, FLORICA (BOHÎLȚEA) MIHUȚ, DANIELA ZAHARIA (coord.), ARHIVE ȘI CUNOAȘTERE
Volumul Arhive și Cunoaștere este rezultatul unui parteneriat încheiat între Universitatea din București (Facultatea de Istorie, Departamentul Istorie antică, Arheologie și Istoria artei) și Muzeul Național al Țăranului Român. Volumul construiește, printr-un discurs secund, conexiunea disciplinară dintre istorie şi etnologie şi deschiderile epistemologice pe care această conexiune – legitimată atât cultural, cât și ideologico-simbolic – le poate genera. Coordonatoarele volumului sunt: Corina Iosif, cercetător la Muzeul Național al Țăranului Român, conf. Florica (Bohîlţea) Mihuţ şi lect. Daniela Zaharia, Universitatea din București, Facultatea de Istorie. Moderarea prezentării volumului: Bogdan Iancu, cercetător la Muzeul Național al Țăranului Român.

15 martie 2021, ora 17:00 link eveniment
GEORGETA PÂNIȘOARĂ (coord.), E-PARENTING. PROVOCĂRI ACTUALE
Volumul dorește să atragă atenția asupra conștientizării oportunităților, dar, în egală măsură, și a pericolelor dezvăluite de lumea digitală.
Prezintă: Georgeta Pânișoară, conferențiar dr., Universitatea din București. A scris numeroase volume de succes, a participat la numeroase granturi și conferințe naționale și internaționale; autor/co-autor a peste 100 de articole; Adina Pescaru, conferențiar dr., Universitatea din București. A publicat trei cărți în calitate de unic autor și a colaborat la elaborarea altor volume de specialitate. A participat la numeroase conferințe naționale și internaționale; a publicat peste 80 de articole; Cristina Marina Ghiță, lector dr., Universitatea din București. A publicat ca autor două cărți; coautor la volume în domeniul educației; a participat la zeci de conferinţe internaţionale, publicând peste 45 de articole.

 1,547 total views,  4 views today

Tagged

About Raluca GRIGORIU

redactor EUB

View all posts by Raluca GRIGORIU →

Alte articole

Lasă un răspuns

Comenzile primite în perioada 26.11-01.12.2021 vor fi procesate și livrate începând de joi 02.12.2021.


Având în vedere noile restricții legate de situația epidemică actuală, Librăria Universității din București, situată în holul Facultății de Istorie, va putea fi vizitată doar cu prezentarea certificatului verde.

Cărțile pot fi comandate și online.