Redacție 0726 390 815 Tipografie 0799 210 566 Librărie 021 305 37 03

CARTOGRAFIILE UNUI ORAȘ LIZIBIL. BUCUREȘTIUL POSTMODERN

  • Autor: ALEXANDRA CRĂCIUN (coord.); ADRIAN CIOC, EVA GHIȚĂ (grafică)
  • An aparitie: 2019
  • Numar de pagini: 102
  • Format: B5
  • ISBN: 978-606-16-1115-7
  • Limba textului: română

„Albumul de față s-a născut dintr-un fel de hoinăreală prin oraș, din nevoia de a găsi urme și semne și de a țese din ele discursuri vizuale. Privirea care atinge (Juhani Pallasmaa) a mângâiat ziduri și s-a pierdut în hățișul desenelor ce le înveșmântează, a circumscris zone tainice și a încercat să salveze, pe o retină mai puțin perisabilă (fotografia), culori, nuanțe, îngemănări de spații și de materiale menite să ducă mai departe povestea ce se scrie în fiecare zi. E un fel de a transmite ceea ce vezi, conștient fiind de adevărul ideii lui Régis Debray că niciodată scrisoarea expediată și cea primită nu vor fi identice, căci între momentul trimiterii și cel al primirii se petrec inefabile schimbări.ˮ (Conf. dr. Cristina Bogdan, Prodecan, Facultatea de Litere, Universitatea din București)

Volumul de față adună o parte dintre portretele Bucureștiului realizate de studenți în cadrul a trei expoziții succesive organizate în cadrul cursului de Comunicare și Mentalitate Postmodernă, sub coordonarea conf. univ. dr. Alexandra Crăciun.

 6,012 total views,  2 views today

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Numai clienții autentificați care au cumpărat acest produs pot lăsa o recenzie.

Începând cu 1 iulie 2021, cele două edituri ale Universității din București (Editura Universității din București, respectiv Editura Ars Docendi) s-au reorganizat într-o singură entitate, sub numele Editura Universității din București - Bucharest University Press.

Toate propunerile de proiecte editoriale, precum și corespondența referitoare la fluxul editorial, se vor transmite la adresa editura@g.unibuc.ro.

*****

Pentru a facilita procesul de reorganizare a celor două edituri ale ale Universității din București (Editura Universității din București, respectiv Editura Ars Docendi) într-o singură entitate, sub numele Editura Universității din București - Bucharest University Press, decidem:

· începând din 15 iulie 2021, Editura Universității din București – Bucharest University Press nu mai primește lucrări al căror termen de apariție este înainte de 1 octombrie 2021.

· în perioada 1 august-15 septembrie nu se mai primesc volume în lucru.