Redacție 0726 390 815 Tipografie 0799 210 566 Librărie 021 305 37 03

CHIMIE

  • Autor: Mirela CĂLINESCU
  • An aparitie: 2012
  • Numar de pagini: 264
  • Format: A4
  • ISBN: 978-606-16-0189-9

35,00 lei

Destinată studenților Facultății de Geologie și Geofizică, prezenta carte conține noțiuni de chimie generală și chimie anorganică predate în semestrul I al primul an de studiu la disciplina Chimie. Includerea într-un singur curs atât a noțiunilor de bază ale chimiei, cât și a unor noțiuni specifice, care să se adreseze unor viitori geologi, este extrem de dificil de realizat. Din acest motiv, este absolut necesar a prezenta chimia într-o manieră logică, ce pornește de la înțelegerea structurii materiei, a periodicității proprietăților atomilor, continuând cu legături chimice și forțe de interacție intermoleculare și, pe baza acestora, explicarea reactivității chimice a elementelor. Apariția celei de-a doua ediții a cărții a fost impusă de necesitatea revizuirii și actualizării permanente a noțiunilor generale și specifice în orice știință exactă. Cartea răspunde solicitărilor studenților de a avea la dispoziție un material didactic sistematizat, care să constituie un fundament pentru studii aprofundate în chimie. (Autoarea)

 11,520 total views,  4 views today

Stoc epuizat

Începând cu 1 iulie 2021, cele două edituri ale Universității din București (Editura Universității din București, respectiv Editura Ars Docendi) s-au reorganizat într-o singură entitate, sub numele Editura Universității din București - Bucharest University Press.

Toate propunerile de proiecte editoriale, precum și corespondența referitoare la fluxul editorial, se vor transmite la adresa editura@g.unibuc.ro.

*****

Pentru a facilita procesul de reorganizare a celor două edituri ale ale Universității din București (Editura Universității din București, respectiv Editura Ars Docendi) într-o singură entitate, sub numele Editura Universității din București - Bucharest University Press, decidem:

· începând din 15 iulie 2021, Editura Universității din București – Bucharest University Press nu mai primește lucrări al căror termen de apariție este înainte de 1 octombrie 2021.

· în perioada 1 august-15 septembrie nu se mai primesc volume în lucru.