Redacție 0726 390 815 Tipografie 0799 210 566 Librărie 021 305 37 03

O ABORDARE CULTURALĂ A PROCESULUI DE INTERNAȚIONALIZARE A ÎNVĂȚĂMÂNTULUI SUPERIOR ROMÂNESC

  • Autor: OANA-LUIZA BARBU
  • An aparitie: 2021
  • Numar de pagini: 258
  • Format: B5
  • ISBN: 978-606-16-1226-0
  • Limba textului: română

38,00 lei

Lucrarea de față concentrează eforturile de construire a unui cadru de înțelegere a internaționalizării învățământului superior românesc din perspectivă culturală, prin sublinierea elementelor particulare ale mediului în care este implementată.
Cu o abordare interdisciplinară – cu elemente care îmbină domeniul filologic cu științele educației – volumul de față își propune să analizeze modalitatea prin care dimensiunea culturală a internaționalizării învățământului superior se reflectă la nivel național, instituțional și individual, atingând deopotrivă aspecte de natură teoretică și pragmatică.
Urmărind un fir cronologic, studiul investighează existența și evoluția elementelor de factură culturală, care constituie astăzi internaționalizarea educației, de la apariția primelor instituții de învățământ superior în spațiul românesc până în România contemporană.
Bazată pe două tipuri de cercetare – calitativă și cantitativă – lucrarea are ca studiu de caz Universitatea din București. Rezultatele acestui studiu pot ajuta atât pe teoreticienii, cât și pe practicienii din domeniul învățământului superior să înțeleagă mai bine componenta culturală a internaționalizării și evidențiază, totodată, atât progresele realizate, cât și aspectele problematice care cer atenție și rezolvare.

 1,538 total views,  4 views today

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Numai clienții autentificați care au cumpărat acest produs pot lăsa o recenzie.

Având în vedere noile restricții legate de situația epidemică actuală, Librăria Universității din București, situată în holul Facultății de Istorie, va putea fi vizitată doar cu prezentarea certificatului verde.
Cărțile pot fi comandate și online.