Redacție 0726 390 815 Tipografie 0799 210 566 Librărie 021 305 37 03

CREATORI ȘI MITURI PERSONALE

  • Autor: Elena IONESCU, Ruxandra IORDACHE (coord.)
  • An aparitie: 2012
  • Numar de pagini: 164
  • Format: B5
  • ISBN: 978-606-16-0173-8

25,50 lei

Volumul reunește o serie de studii de literatură comparată, iconologie și ekphrastică ce explorează, în marea lor majoritate, tema enunțată de titlu. „Creatori și mituri personale” a fost direcția de cercetare a celei de-a VII-a sesiuni de studii și comunicări organizate de colectivul de literatură comparată din cadrul Departamentului de studii literare – singura manifestare din Facultatea de Litere adresată în special studenților. Volumul este, în fond, o incursiune în literatură și arte, axată pe deschidere de tip comparatist, pe abordări interdisciplinare și pe diversitatea mijloacelor de investigare a creației artistice. Aducând în atenție scriitori cu profiluri din cele mai variate, paginile de față trasează, în cercetarea temelor și miturilor literare, liniile de continuitate între epoci și culturi diferite. Textele autorilor – studenți, masteranzi, doctoranzi și profesori – dovedesc nu doar interesul pentru domeniul  comparatist, ci și mobilitatea, intrinsecă disciplinei, în abordarea fenomenelor literare și artistice. Demonstrând propensiunea către studiu, pasiune și capacitatea de a trata serios și uneori cu subtilitate subiectele alese, comunicările din acest volum sunt semnul fast al conturării unei tinere generații de cercetători în aria comparatismului.

 22,477 total views,  4 views today

Categorii: , Etichete: ,

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Numai clienții autentificați care au cumpărat acest produs pot lăsa o recenzie.

Începând cu 1 iulie 2021, cele două edituri ale Universității din București (Editura Universității din București, respectiv Editura Ars Docendi) s-au reorganizat într-o singură entitate, sub numele Editura Universității din București - Bucharest University Press.

Toate propunerile de proiecte editoriale, precum și corespondența referitoare la fluxul editorial, se vor transmite la adresa editura@g.unibuc.ro.

*****

Pentru a facilita procesul de reorganizare a celor două edituri ale ale Universității din București (Editura Universității din București, respectiv Editura Ars Docendi) într-o singură entitate, sub numele Editura Universității din București - Bucharest University Press, decidem:

· începând din 15 iulie 2021, Editura Universității din București – Bucharest University Press nu mai primește lucrări al căror termen de apariție este înainte de 1 octombrie 2021.

· în perioada 1 august-15 septembrie nu se mai primesc volume în lucru.