Redacție 0726 390 815 Tipografie 0799 210 566 Librărie 021 305 37 03

GGR-Beiträge zur Germanistik 35 – DAS ÖSTERREICHISCHE GEGENWARTSDRAMA. BILDER EINER VERKEHRTEN WELT

  • Autor: DANIELA IONESCU-BONANNI
  • An aparitie: 2018
  • Numar de pagini: 306
  • Format: B5
  • ISBN: 978-606-16-0950-5
  • ISSN; ISSN-L: 1843-0058
  • Limba textului: germană

35,00 lei

Cartea de față caută un numitor comun în vastul domeniu al dramaturgiei contemporane austriece, care a dat atât literaturii de expresie germană, cât şi celei universale opere de importanţă majoră. În spaţiul cultural austriac instituţia teatrului ocupă un loc central şi funcţionează în primul rând ca un mediu de răspândire a criticii sociale. Astfel, dramaturgia austriacă a fost şi a rămas un mediu, în care se evidenţiază nemijlocit schimbările şi anomaliile societăţii contemporane. Autorea consideră că un numitor comun al producţiei dramaturgice austriece poate fi găsit în imaginea unei lumi debusolate, în accepţiunea modernă a acestui topos tradiţional. Această imagine nu se mai referă la o simplă inversare a ordinii existente, ci la o decădere a sistemelor normative, a ceea ce se presupune a fi general valabil. Atât microuniversul familiei cât şi macrouniversul societăţii nu funcţionează în interesul indivizilor. Ei îşi pierd individualitatea şi se adâncesc în absurditate.

 6,098 total views,  10 views today

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Numai clienții autentificați care au cumpărat acest produs pot lăsa o recenzie.

Începând cu 1 iulie 2021, cele două edituri ale Universității din București (Editura Universității din București, respectiv Editura Ars Docendi) s-au reorganizat într-o singură entitate, sub numele Editura Universității din București - Bucharest University Press.

Toate propunerile de proiecte editoriale, precum și corespondența referitoare la fluxul editorial, se vor transmite la adresa editura@g.unibuc.ro.

*****

Pentru a facilita procesul de reorganizare a celor două edituri ale ale Universității din București (Editura Universității din București, respectiv Editura Ars Docendi) într-o singură entitate, sub numele Editura Universității din București - Bucharest University Press, decidem:

· începând din 15 iulie 2021, Editura Universității din București – Bucharest University Press nu mai primește lucrări al căror termen de apariție este înainte de 1 octombrie 2021.

· în perioada 1 august-15 septembrie nu se mai primesc volume în lucru.