Redacție 0726 390 815 Tipografie 0799 210 566 Librărie 021 305 37 03

GRAMÀTICA CATALANA

  • Autor: Coman LUPU (coord.), Oana BALAȘ, Joan LLINÀS SUAU, Jordi SANTIAGO PUCHADES
  • An aparitie: 2012
  • Numar de pagini: 208
  • Format: B5
  • ISBN: 978-606-16-0135-6

28,50 lei

Studiul limbii catalane la Universitatea din București are deja o tradiție de câteva decenii. De la statutul de limbă facultativă din anii ’70, catalana a ajuns să facă parte dintre specializările filologice oferite de Universitatea din București. S-au creat astfel condiții pentru formarea de cercetători și de traducători, de manageri culturali, referenți de specialitate etc., pentru aria de limbă, literatură, cultură și civilizație catalană. Cu timpul, interesul pentru spațiul catalan, pentru patrimoniul său artistic s-a tot extins, iar studierea limbii catalane are acum, la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, o susținere academică. Această lucrare, însă, nu se poate compara cu o gramatică ce se adresează vorbitorilor nativi de limbă catalană, deoarece nu sunt abordate aspectele care, în gramaticile catalane, fac obiectul unor îndelungi discuții și al unor interpretări controversate. (Joan LLINÀS SUAU)

 13,822 total views,  2 views today

Stoc epuizat

Începând cu 1 iulie 2021, cele două edituri ale Universității din București (Editura Universității din București, respectiv Editura Ars Docendi) s-au reorganizat într-o singură entitate, sub numele Editura Universității din București - Bucharest University Press.

Toate propunerile de proiecte editoriale, precum și corespondența referitoare la fluxul editorial, se vor transmite la adresa editura@g.unibuc.ro.

*****

Pentru a facilita procesul de reorganizare a celor două edituri ale ale Universității din București (Editura Universității din București, respectiv Editura Ars Docendi) într-o singură entitate, sub numele Editura Universității din București - Bucharest University Press, decidem:

· începând din 15 iulie 2021, Editura Universității din București – Bucharest University Press nu mai primește lucrări al căror termen de apariție este înainte de 1 octombrie 2021.

· în perioada 1 august-15 septembrie nu se mai primesc volume în lucru.