Redacție 0726 390 815 Tipografie 0799 210 566 Librărie 021 305 37 03

HALDELE DE MINEREURI DE URANIU DIN MUNȚII BISTRIȚEI – IMPLICAȚII ASUPRA FACTORILOR DE MEDIU

 • Autor: Lucian PETRESCU
 • An aparitie: 2007
 • Numar de pagini: 284
 • Format: B5
 • ISBN: 978-973-737-296-3

20,71 lei

Obiectivul principal al acestei lucrări este studiul mobilității U și Th din haldele de minereuri radioactive și posibilele contaminări a trei dintre componentele mediului – solul, apa și vegetația – din zonele aferente acestora. În vederea realizării acestui obiectiv, s-au prelevat și analizat probe de roci, sol, sedimente, ape și vegetație din haldele de minereu, precum și probe din mineralizația uraniferă. Toate analizele au fost efectuate în laboratoarele Școlii Naționale Superioare de Mine din Saint Étienne (Franța). De asemenea, au fost efectuate determinări pe teren ale radioactivității gamma la nivelul solului și ale pH-ului apelor de suprafață. Rezultatele obținute sunt prezentate și discutate în capitole distincte din cadrul lucrării.

 9,364 total views,  6 views today

Categorii: , Etichetă:

Recenzii

 1. cip

  Lucrare slăbuță care strânge ceva date din zona Crucea Botusana și le înșiruie în purul stil “ceaușist” fără cap și fără coada.
  Zeci, dacă nu chiar sute, de citări din text nu se regăsesc în bibliografie.
  Lucrare care nu este nici măcar trecuta prin mâinile unui editor si/sau corector prezintă un stil lingvistic slab, cu multe greșeli care iți dau dureri de cap la parcurgere. Ilustrațiile extrem de slabe fac parcurgerea textului și mai greoaie.

Numai clienții autentificați care au cumpărat acest produs pot lăsa o recenzie.

Începând cu 1 iulie 2021, cele două edituri ale Universității din București (Editura Universității din București, respectiv Editura Ars Docendi) s-au reorganizat într-o singură entitate, sub numele Editura Universității din București - Bucharest University Press.

Toate propunerile de proiecte editoriale, precum și corespondența referitoare la fluxul editorial, se vor transmite la adresa editura@g.unibuc.ro.

*****

Pentru a facilita procesul de reorganizare a celor două edituri ale ale Universității din București (Editura Universității din București, respectiv Editura Ars Docendi) într-o singură entitate, sub numele Editura Universității din București - Bucharest University Press, decidem:

· începând din 15 iulie 2021, Editura Universității din București – Bucharest University Press nu mai primește lucrări al căror termen de apariție este înainte de 1 octombrie 2021.

· în perioada 1 august-15 septembrie nu se mai primesc volume în lucru.