Redacție 0726 390 815 Tipografie 0799 210 566 Librărie 021 305 37 03

MINERALOGIA ARGILELOR DE VÂRSTĂ MIO-PLIOCENĂ DIN BAZINUL FOCŞANI

  • Autor: BARBARA SOARE
  • An aparitie: 2018
  • Numar de pagini: 156
  • Format: A4
  • ISBN: 978-606-16-0995-6
  • Limba textului: română

25,00 lei

„Această lucrare a început din simpla dragoste pentru mineralele argiloase. Însă pe parcurs am realizat că mineralele argiloase se comportă ca o materie vie, de multe ori imprevizibilă, care solicită multă atenţie şi imens de multă muncă la fiecare pas. Cu cât încercam să mă înscriu într-un model şi să aplic metodologiile învăţate, cu atât mă loveam de mai multe necunoscute. Până când am realizat că argilele nu pot fi abordate decât «personalizat» şi că fiecare sistem ce conţine minerale argiloase necesită metode originale de abordare şi interpretare. Metodologia folosită pentru fiecare etapă de lucru a fost elaborată pas cu pas, ţinând cont de variabilele specifice.

Am plecat de la nivel micronic (către reticular…), însă, cu fiecare pas depăşit, implicaţiile deveneau, din ce în ce mai apăsat, regionale. Aceasta deoarece prezenţa mineralelor argiloase într-un sistem sedimentar are, mai mult decât orice, o semnificaţie tectonică regională.

Bazinul Focşanilor este bine definit în dinamica regională Alpino-Carpatică şi studiul mineralelor argiloase nu numai că aduce date mineralogice asupra unei zone virgine din acest punct de vedere, dar constituie un element fundamental pentru înţelegerea dinamicii bazinului.” (Barbara Soare)

 5,358 total views,  2 views today

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Numai clienții autentificați care au cumpărat acest produs pot lăsa o recenzie.

Începând cu 1 iulie 2021, cele două edituri ale Universității din București (Editura Universității din București, respectiv Editura Ars Docendi) s-au reorganizat într-o singură entitate, sub numele Editura Universității din București - Bucharest University Press.

Toate propunerile de proiecte editoriale, precum și corespondența referitoare la fluxul editorial, se vor transmite la adresa editura@g.unibuc.ro.

*****

Pentru a facilita procesul de reorganizare a celor două edituri ale ale Universității din București (Editura Universității din București, respectiv Editura Ars Docendi) într-o singură entitate, sub numele Editura Universității din București - Bucharest University Press, decidem:

· începând din 15 iulie 2021, Editura Universității din București – Bucharest University Press nu mai primește lucrări al căror termen de apariție este înainte de 1 octombrie 2021.

· în perioada 1 august-15 septembrie nu se mai primesc volume în lucru.