Redacție 0726 390 815 Tipografie 0799 210 566 Librărie 021 305 37 03

SPAȚIUL IMAGINAR ÎN POEMELE CAVALEREȘTI ITALIENE. ANALIZĂ DE CAZ: ORLANDO FURIOSO

  • Autor: Corina ANTON
  • An aparitie: 2009
  • Numar de pagini: 320
  • Format: A5
  • ISBN: 978-973-737-640-4

19,50 lei

Volumul de față se situează pe orbita studiilor actuale asupra literaturii Renașterii, a căror orientare se datorează  amploarei dobândite în ultimele decenii de istoria culturală și de cercetările cu privire la imaginarul secolului al XVI-lea. Reprezentările spațiale din poemul  cavaleresc Orlando furioso de Ludovico Ariosto sunt plasate în contextul cultural al  Renașterii, evidențiindu-se prezența în această  operă  de ficțiune a unor teme din zona reflecției moral-politice și chiar a unor modalități narative specifice unor texte de factură  diferită, precum relatările de călătorie. Schițând o posibilă  hartă  mentală  în poemul său,  Ariosto tratează  în același timp o serie de subiecte din dezbaterea contemporană, atât de  natură  politică (principele ideal și calitățile sale, tiranul, curtea, utopia), cât și identitară  (atitudinea Europei vizavi de Lumea Nouă, imaginarul cu privire la Orient, alteritatea  sarazină).

 14,952 total views,  2 views today

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Numai clienții autentificați care au cumpărat acest produs pot lăsa o recenzie.

Începând cu 1 iulie 2021, cele două edituri ale Universității din București (Editura Universității din București, respectiv Editura Ars Docendi) s-au reorganizat într-o singură entitate, sub numele Editura Universității din București - Bucharest University Press.

Toate propunerile de proiecte editoriale, precum și corespondența referitoare la fluxul editorial, se vor transmite la adresa editura@g.unibuc.ro.

*****

Pentru a facilita procesul de reorganizare a celor două edituri ale ale Universității din București (Editura Universității din București, respectiv Editura Ars Docendi) într-o singură entitate, sub numele Editura Universității din București - Bucharest University Press, decidem:

· începând din 15 iulie 2021, Editura Universității din București – Bucharest University Press nu mai primește lucrări al căror termen de apariție este înainte de 1 octombrie 2021.

· în perioada 1 august-15 septembrie nu se mai primesc volume în lucru.