Redacție 0726 390 815 Tipografie 0799 210 566 Librărie 021 305 37 03

CANCERIZARE ENDOCRINĂ – HORMONII STEROIZI ENDOCRINE

  • Autor: Dumitru MIȘCALENCU, Florica MAILAT, Ilinca NICOLAE, Sorina SCHIPOR
  • An aparitie: 2006
  • Numar de pagini: 58
  • Format: A4
  • ISBN: 973-575-969-1

7,63 lei

Hormonii steroizi au funcții specializate cu efecte generale asupra metabolismului. Receptorii acestora pot crea diferite posibilități pentru acțiunea altor molecule decât cele steroide. Spre deosebire de hormonii polipeptidici care acționează via receptorii de la suprafața celulelor, hormonii steroizi sunt liganzi pentru receptori nucleari mici, lipofilici, permițându-li-se intrarea în celule. Captarea celulară a liganzilor receptorilor nucleari poate fi un proces pasiv, dar uneori este implicată o proteină membranară de transport.

Hormonii steroizi au ca schelet al moleculei ciclul pentanoperhidrofenantrenic care se distinge prin gradul de nesaturare, prin natura și poziția diferiților substituenți de la atomii de carbon 3 și 17. La atomul de carbon 17 pot interveni grupări cetonice și alcoolice.

 8,595 total views,  2 views today

Categorii: , Etichetă:

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Numai clienții autentificați care au cumpărat acest produs pot lăsa o recenzie.

Având în vedere noile restricții legate de situația epidemică actuală, Librăria Universității din București, situată în holul Facultății de Istorie, va putea fi vizitată doar cu prezentarea certificatului verde.
Cărțile pot fi comandate și online.